Ai: deze 3 voedingsmiddelen veroorzaken haaruitval

Voor gezonde lokken kun je dit dus beter van je menu schrappen.

Een volle, glanzende haardos zoals we die zien in shampoo-reclames, staat hoog op ons verlanglijstje. Maar hoewel ouder worden veel mooie dingen met zich meebrengt, krijgen veel vrouwen ook last van haaruitval. Gelukkig kun je dit deels voorkomen door van déze drie voedingsmiddelen zo weinig mogelijk te eten of drinken.

1. Bewerkt vlees

Van bewerkt vlees is algemeen bekend dat het niet zo gezond is. Onderzoek wijst uit dat dit het risico op darmkanker verhoogt, maar ook voor je haar doet het eten van bewerkt vlees weinig goeds. De nitraten, chemicaliën en conserveermiddelen kunnen je lokken namelijk van binnenuit beschadigen, waardoor ze sneller uitvallen. In plaats van bewerkt vlees kun je beter wat vaker vette vis zoals zalm, makreel of haring aan je menu toevoegen. Deze vissoorten zijn rijk aan omega 3-vetzuren, die enorm belangrijk zijn voor gezond en glanzend haar.

2. Frisdrank

Het hoge suikergehalte en zoetstoffen in frisdranken kunnen ontstekingen in het lichaam veroorzaken. Deze hebben een negatieve invloed op je haarzakjes, waardoor de kans op haarverlies groter wordt. Af en toe een colaatje is natuurlijk geen probleem, maar als je je haar een plezier wil doen, kun je beter niet teveel frisdrank nuttigen. In plaats daarvan is het goed om veel water te drinken. Dit is belangrijk voor het verwijderen van afval en gifstoffen uit je lichaam, en daarmee voor de gezondheid van je lokken. En water drinken hóeft niet saai te zijn: met wat citroensap en een blaadje munt maak je het al een stuk feestelijker.

3. Ontbijtgranen

De meeste soorten ontbijtgranen zijn waarschijnlijk een stuk ongezonder dan je denkt. Vaak zitten ze boordevol suiker, en veroorzaken ze dus net als frisdrank op de lange termijn ontstekingen in je lichaam. Je kunt dit voorkomen door een soort te kopen waar minder suikers aan zijn toegevoegd, maar nog beter is om je dag te starten met een eitje. Eieren bevatten namelijk Biotine, één van de belangrijkste bouwstoffen voor je lokken.

Bron: She Finds | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws