Ben jij nog op zoek naar wat cocktail-inspiratie? Goed nieuws! Wij hebben namelijk een verrukkelijk drankje gevonden welke smaakt naar appeltaart én Licor 43. Nóg leuker: je hebt hem binnen tien minuten al in je glas.
Dit heb je nodig:
- 50 milliliter Licor 43
- 150 milliliter appelsap
- 1 kaneelstokje
- Geklopte slagroom
- Snufje kaneelpoeder
- Ter garnering: schijfje appel
Zo maak je de cocktail:
- Doe de appelsap samen met het kaneelstokje in een steelpannetje, en zet dit op laag vuur. Verwarm de appelsap, maar zorg dat het niet kookt.
- Roer de Licor 43 door het warme mengsel. Verwijder het kaneelstokje, en schenk het drankje in een mooi cocktailglas.
- Maak de cocktail af met slagroom, en besprenkel met kaneelpoeder. Garneer eventueel met een schijfje appel.
- Genieten maar!
Waarom die 43?
Licor 43 is al jaren razend populair. Zo zou het inmiddels in Spanje zelfs de meest populaire likeur zijn die je kunt krijgen! Het geheim achter de likeur is een recept dat z'n roots in de derde eeuw zou hebben, toen de Romeinen het zogenoemde drankje 'Liqvor Mirabilis' ontdekten.
In 1946 begon de Spaanse Zamora-familie met de productie van de goudkleurige likeur, en sindsdien heeft de geurige likeur veel aan populariteit gewonnen. Het precieze recept wordt natuurlijk strikt geheim gehouden, maar één tipje van de sluier? De 43 in de naam verwijst dus een 'eeuwenoud recept met 43 natuurlijke ingrediënten'.
En eerlijk zeggen: heb je ooit met het schaamrood op de kaken een 'Licor drieënveertig' besteld omdat het Spaans je even ontschoot? Been there, done that. Maar voluit heet het drankje dus Licor Cuarenta y tres. Nóóit meer vergeten!
Appeltaart Licor 43
Recepten met Licor 43 zijn natuurlijk altijd goed. Krijg je na het drinken hiervan ineens cravings naar een echte appeltaart? We got you. Eerder deelden onze vrienden bij Kookfans namelijk een bijzonder recept voor een appeltaart mét Licor 43. Lekker met een kop warme chocomel, of natuurlijk met een boozy Licor 43 cocktail. Zo'n overheerlijke cocktail als deze, smaakt immers ongetwijfeld naar meer.
Eén ding is zeker: dat wordt smullen!
Bron: Kookfans, Licor 43 | Beeld: Adobe Stock