Even voorstellen: dit is prinses Danica van Servië

Tijd om het leven van deze mysterieuze royal eens onder de loep te nemen.

Hoewel Servië al tijden geen monarchie meer is, lopen er nog behoorlijk wat adellijke figuren rond in het Balkanland. Zo ook Danica, die een transformatie doormaakte van ‘gewoon’ burgermeisje naar Servische prinses. We stellen deze mysterieuze royal aan je voor.

Dochter van een kunstenaar

Op 1986 wordt Danica geboren als de dochter van Milan Cile Marinković en Beba Marinković. Ze ziet het levenslicht in Belgrado, maar groeit vanaf 1992 op in Parijs. De verhuizing van de Balkan naar de stad van de liefde heeft alles te maken met het beroep van haar vader. Hij is kunstenaar, en inspireert met zijn werk Danica om ook de kunstwereld in te gaan.

Prins op het witte paard

Danica studeert in Parijs grafisch ontwerp, en vervolgt haar studie in Londen. Hier begint ze haar carrière als kunstenares onder de naam Dana Maar, én…ontmoet ze haar prins op het witte paard: Filip Karađorđević. Filip is de tweede zoon van Alexander Karađorđević, die, ondanks dat er geen kroon meer is om te erven, de kroonprins van Servië is.

Huwelijk

Als prins Filip zijn oog laat vallen op Danica, gaat het rap: binnen no-time groeit zij van ‘gewoon’ burgermeisje uit tot Servische prinses in spe. In oktober 2017 belooft zij haar eeuwige trouw aan prins Filip tijdens een koninklijk huwelijk in Belgrado. Ze trouwt in een weinig glamoureuze jurk, maar dat mag de royal pret niet drukken: vanaf dat moment hebben we er een prachtig koninklijk echtpaar bij.

Dat het verder een prachtige bruiloft was, weten ook koningin Sofía van Spanje en prinses Victoria van Zweden: zij waren als enige bekende royals uitgenodigd voor het spektakel.

Koninklijk gezin

Nog geen jaar na hun huwelijk wordt het eerste kindje van Filip en Danica geboren, prinsje Stefan. Afgelopen november kwam daar zusje Maria bij.

Dat de gezinsleden niet als officiële royals gelden, levert voor ons een hoop voordelen op. Zo delen zowel Filip als Danica op hun Instagram-profiel regelmatig de leukste royal, maar ook niet zo royal kiekjes. Zo worden we toch een beetje betrokken bij hun semi-koninklijke leventje!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld, Instagram @danicakaradjordjevic

Laatste nieuws