Perfect verzorgd: zó laat je je grijze lokken stralen

Omarm je grijze lokken!

Verzorgde grijze lokken zoals koningin Letizia van Spanje, of een stijlvolle grijze coupe à la prinses Caroline van Monaco. Er zijn voldoende royals die hun grijze lokken omarmen en ons even weer helpen herinneren hoe prachtig grijze lokken nou écht zijn.

We kunnen ons voorstellen dat je misschien schrikt bij het zien van je eerste grijze haar of dat je het liefst je grijze lokken zo snel mogelijk weer in een andere kleur verft. Toch laten veel royals én celebs zien dat je grijze lokken niets is om je voor te schamen. Steeds meer vrouwen stoppen dan ook met het kleuren van hun haren en tonen hun grijze coupe met trots, en terecht!

Letizia
Beeld: NL Beeld

Waardoor ontstaat grijs haar?

Factoren zoals erfelijkheid, een vitamine B12-tekort, roken, schildklierproblemen, stress en leeftijd spelen een rol bij (sneller) grijs worden. Dat laatste komt door de hoeveelheid pigment in je haar. Naarmate je ouder wordt, neemt het aantal pigmentcellen af. Hierdoor verliest je haar kleur en verandert je haarkleur in de grijze tint. Hier kan je dus ook niets aan veranderen.

De verzorging van je grijze lokken

Om je grijze lokken zo mooi mogelijk te houden en écht te laten stralen, is een goede verzorging belangrijk. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je zodat jij je grijze coupe zo goed mogelijk verzorgt, én dus ook extra kan genieten van je prachtige grijze haar.

Tip! Volg je ons nog niet op Pinterest? Hier delen we ook regelmatig de leukste beauty-tips!

Kies de juiste verzorgingsproducten

Het klinkt misschien logisch, maar toch benoemen we het maar even: de juiste verzorgingsproducten zijn belangrijk voor een gezonde coupe. Kies voor zachte shampoos, conditioners en maskers die je haar meer stevigheid geven. Ook zilvershampoo is perfect om je grijze haren fris en levendig te houden. De shampoo heeft een paarse of blauwe kleur en neutraliseert gele of oranje tinten, waardoor je haar weer een koelere grijze tint krijgt. Spoel deze shampoo wel altijd goed uit; het kan anders zo zijn dat je een blauwe of paarse gloed achterlaat in je lokken.

Trakteer jezelf op een hoofdmassage

Een lekkere hoofdmassage zorgt voor een goede doorbloeding, wat uiteindelijk resulteert in de groei van sterker haar. Trakteer jezelf dus eens op een lekkere hoofdmassage of masseer zelf je hoofd tijdens het wassen. Je hebt verschillende massageborstels speciaal voor je haar die je hiervoor kunt gebruiken.

Hoofdmassage
Beeld: Adobe Stock

Temperatuur

Let tijdens het wassen van je haar op de temperatuur van het water. Te heet water zorgt ervoor dat je haar uitdroogt en beschadigt. We begrijpen het helemaal als je niet koud wilt douchen, maar gelukkig is lauw water ook een goede optie.

Te heet water beschadigt dus je haar, maar ook het gebruik van hitte zorgt ervoor dat je lokken beschadigen. Gebruik dus zo min mogelijk je krul- of stijltang, föhnborstel of haardroger. Het drogen van je haar kun je het best aan de lucht overlaten en het creëeren van een bos krullen kun je beter doen zoals de heatless curl methode.

Glanzende lokken

Als je haar wat dof oogt, kun je gebruik maken van een glansspray. Een goede haarolie in de punten aanbrengen en tijdens de wasbeurt een voedend haarmasker gebruiken zijn ook een must om je lokken weer te laten stralen.

Inspiratie voor een grijze coupe

Op zoek naar een nieuwe coupe voor je grijze lokken? Probeer dan eens deze drie kapsels. Niet alle kapsels doen je grijze lokken goed, maar met deze drie kapsels laat je je grijze haren gegarandeerd stralen. Voor kort, halflang of lang haar: voor iedere haarlengte zit er wel een mooie coupe tussen.

Bron: Libelle | Beeld: NL Beeld, Adobe Stock

Laatste nieuws