Groothertog Henri en koning Filip blazen verjaardagskaarsen uit

De heren konden gezamenlijk hun verjaardagen vieren.

De komende dagen zal compleet in het teken staan van het staatsbezoek van de Luxemburgse royals groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa aan de Belgische koning Filip en koningin Mathilde. Een mooie aangelegenheid om de vriendschappelijke banden te onderhouden. Maar dit staatsbezoek is wel héél speciaal, want de heren hebben ook samen hun verjaardag gevierd!

Tweemaal gefeliciteerd

Deze speciale aangelegenheid leverde een prachtig kiekje op. We zien de heren samen een heerlijke frambozentaart vasthouden, en zelf tegelijkertijd de kaarsen uitblazen. De warme vriendschap spat van de foto af. Wat ons betreft nu al hét hoogtepunt van dit bezoek! Vandaag heeft groothertog Henri de leeftijd van 69 bereikt, en gisteren mocht koning Filip al 64 kaarsjes uitblazen.

Dat de verjaardagen samenvallen met het staatsbezoek vinden we dan ook een ontzettend mooie bezegeling van zowel een mooie vriendschap als een innige familieband. Voor wie het nog niet wist, de twee heren zijn naast goede vrienden namelijk ook nog eens volle neven. Prinses Joséphine-Charlotte is namelijk de zus van Filips vader, die trouwde met de Luxemburgse groothertog Jean, Henri’s vader.

Staatsbezoek

De reden dat de heren samen hun verjaardag hebben kunnen vieren, is het staatsbezoek van de Luxemburgse royals aan het Belgische koningshuis, dat officieel vanaf vandaag tot 18 april duurt. Zou dit expres zo uitgekiend zijn? Zo te zien ging dat staatsbezoek gisteren hoe dan ook feestelijk van start onder het genot van een lekker stuk taart!

Het is niet vreemd dat Filip en Mathilde op bezoek zijn in België. Als goed bevriende buurlanden bezoeken de royal families elkaar met enige regelmaat. Zo bezochten Filip en Mathilde in 2019 de royals in Luxemburg, en waren de rollen afgelopen september omgedraaid in Brussel. Hopelijk is de rest van het bezoek net zo genieten als tijdens het vieren van de verjaardagen!

Bron: X, Belgian Royal Palace – Bas Bogaerts | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws