Maakt het leven mooier

Frans Duijts: 'Ik ouwehoer en flirt, maar ben altijd monogaam geweest'

'Ik ga door het vuur voor mijn vrouw.'

Als je Frans Duijts vraagt hoe het gaat, is zijn antwoord: "Hard werken, weinig verdienen." De 44-jarige zanger heeft zijn leven lang hard aan de weg getimmerd, maar ook geleerd dat dit een keerzijde kan hebben. Aan Beau Monde vertelt hij openhartig over de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière én zijn gezinsleven.

Familiemens

In gesprek met Frans wordt één ding al snel duidelijk: familie is voor hem van onschatbare waarde. "Ik ga door het vuur voor mijn vrouw, maar mijn drie dochters staan op nummer één", vertelt hij. Hoewel hij door zijn werk veel onderweg is, probeert hij toch zo veel mogelijk met zijn kinderen te doen. "Dat varieert van samen op vakantie gaan tot op de bank een filmpje kijken met wat lekkers erbij. Ik ben echt een familiemens.”

'Ik ben m'n eigen worst nightmare geworden', verklapt Dyantha Brooks

Diep dal

Op het moment zit Frans goed in zijn vel: zijn gezin draait zoals het zou moeten draaien, en hij voelt zich een 'tevreden mens'. Toch is dat niet altijd zo geweest. "Veertien of vijftien jaar geleden zat ik met mijn carrière aan de top, maar zelf helemaal niet", onthult hij. "Ik woog 140 kilo schoon aan de haak, dronk te veel en was nooit thuis. Ik liet me veel te veel meeslepen en was op elk feestje en bij iedere tv-uitzending. Als je mij ergens voor uitnodigde, dan kwam ik steevast opdagen. Dat resulteerde erin dat ik er niet voor mijn gezin was. De eerste vijf, vier en drie jaar van mijn kinderen heb ik gemist. Dat was wel een dalletje.”

Monogamie

Gelukkig wisten Frans en zijn vrouw Marloes ook deze moeilijke periodes samen door te komen, en het stel is nog altijd gelukkig getrouwd. Op de vraag of hij altijd monogaam is geweest, antwoord de zanger dan ook heel stellig: “Ja. Ik ouwehoer en ik flirt, jazeker. Dat vind ik leuk. Maar dat is het. Ik ben monogaam, altijd al geweest."

Toch weerhoudt dit zijn vrouwelijke fans er niet van om hem soms - ietwat bijzondere - berichten te sturen via social media. "Toevallig kreeg ik van de week een foto binnen van een vrouw die via de weerspiegeling van haar autoraam een foto had gemaakt met haar borsten ontbloot. Daar moet ik dan om lachen, maar ik denk ook: je weet dat ik getrouwd ben, toch?", aldus Frans.

Charlize Theron

Frans mag dan een fan zijn van monogamie, hij heeft nog altijd één ultieme celebrity crush voor wie hij dat eenmalig opzij zou zetten. Hij verklapt: “Ik heb altijd tegen mijn vrouw gezegd: ‘Als ik de kans krijg om met Charlize Theron in bed te duiken, dan doe ik dat.’ Zij is zo’n ongelofelijk mooie vrouw. Mijn vrouw heeft me een vrijbrief gegeven, sterker nog: zij doet mee, haha.”

Dit artikel is deel van een interview met Frans Duijts uit de allernieuwste Beau Monde. Vanaf vandaag in de winkels!

Interview: Fleur Baxmeier | Foto's: Feriet Tunc | Visagie: Shiona Franke | Styling: Pascalle Swinkels