Wow: zoveel tijd besteden we aan onze make-up

Aha!

In de ochtend hebben we onze dagelijkse make-up routine en voor een feestje brengen we ’s avonds wat extra aan. Soms lijken we gewoon niet zonder lijken te kunnen. Hoewel we het leuk vinden om ons op te doffen, neemt het een hoop tijd in beslag, toch?

Onderzoek

In eerder onderzoek, uitgevoerd door The Today Show in samenwerking met AOL, werd eens goed gekeken naar hoeveel tijd we nu eigenlijk besteden met ons uiterlijk. Van tienermeiden tot dames op leeftijd – hoeveel uren spenderen wij per week eigenlijk aan onze looks?

Ook keek dit onderzoek naar de effecten die make-up had op vrouwen. Niet alleen de onderzochte tieners hadden iets negatiefs te vertellen over hun uiterlijk, ook zestig procent van de volwassen vrouwen was negatief.

De mannen die werden onderzocht waren een stuk positiever, 36 procent was maar negatief. Bij zowel de vrouwen als bij de mannen waren vooral de lichaamsproblemen gericht op hun buik, uitdunnend haar en huidproblemen.

Het verschil tussen moeders en vrouwen zonder kinderen was ook verrassend. Meer moeders benadrukten hun uiterlijk dan vrouwen zonder kinderen, maar in het onderzoek werd ook rekening gehouden met het feit dat sommige van deze vrouwen met kinderen bang zijn dat hun uiterlijk een effect heeft op hun kinderen.

Tijdbeslag

Maar hoeveel tijd zijn we nu dan eigenlijk kwijt aan ons uiterlijk? Uit het onderzoek bleek dat dit waarschijnlijk een flink aantal uren meer is dan je misschien verwacht.. Aan zowel tieners boven de zestien jaar als volwassenen werd gevraagd hoeveel aandacht zij besteedden aan hun uiterlijk en wat voor effect dat had op hun dagelijks leven.

Hieruit bleek dat vrouwen 55 minuten per dag besteden aan hun haar en make-up. Per jaar hebben we het dan dus over 335 uur aan haircare en maquillage, oftewel bijna twee volle weken! Deze tijd hadden we ook op een mooie vakantiebestemming kunnen besteden – dan wel zonder een fleurige lipstick…

Tijd besparen

Om dan ’s ochtends toch wat tijd te besparen kun je een droogshampoo toevoegen in je haarroutine. Het absorbeert de natuurlijke oliën waardoor je niet alleen volume creëert, maar ook een wasbeurt net iets langer kunt uitstelen. We weten immers allemaal hoe vervelend het is om in de ochtend je haren te wassen en het ook nog te moeten stijlen…

En voor een korte make-up routine: Gebruik je lipstick eens als blush. Naast dat je wangen dan matchen met je lippen, scheelt het ook nog eens tijd. Blend de kleur met je vingers et voilà: je ziet er weer stralend uit.

Bron: Huffpost | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws