Maakt het leven mooier

Noorse royals hosten weer grootse voetbalwedstrijd te paleize

De royals zagen de winst aan hun neuzen voorbijgaan!

Royals Attend A Friendship Football Match - Oslo

Natuurlijk zitten voetbalfans au moment ongeduldig te wachten tot de aftrap van het EK volgende maand. Maar de échte kenners? Die volgden natuurlijk de fantastische voetbalwedstrijd die deze week weer werd in Skaugum Stadion werd georganiseerd door het Noorse hof.

Koninklijke match

Het houdt niet op met de sportieve royals! Na de Deense Royal Run en koningin Mathilde die tijdens een Brusselse hardloopwedstrijd langs haar eigen paleis holt, was het nu de beurt aan Noorwegen. Daar vond namelijk weer de jaarlijkse voetbalwedstrijd bij het landgoed Skaugum plaats, waar het kroonprinselijk gezin zich op hun meest fanatiek liet zien.

Skaugum Stadion

De oprijlaan van het landgoed, die voor de gelegenheid met de nodige bombarie wordt omgedoopt tot Skaugum Stadion, was ook deze week weer de setting voor de voetbalwedstrijd.

Beeld: NL Beeld

Het was de negende keer dat Skaugum United – het officiële onofficiële voetbalteam van de kroonprinselijke familie – de benefietwedstrijd organiseerde. Hierbij trad kroonprinses Mette-Marit op als coach, en werden kroonprins Haakon en zoon Sverre Magnus op het veld vergezeld door verschillende Noorse voetbalspelers. Zij namen het op tegen Røa Unified Kids. Deze vereniging zet zich in om voetbal toegankelijk te maken voor jongere kinderen met een handicap.

Overwinning

Op beelden van de grote dag is te zien dat aanvoerder en doelman Sverre Magnus niet opgewassen is tegen de talenten van Røa Unified, en helaas staat het kroonprinselijke team nog altijd achter wanneer het eindsignaal klinkt.

Aan de coaching van Mette zal het in elk geval niet gelegen hebben, zo blijkt uit de vele kiekjes waar ze enthousiast juichend op te zien is.

Beeld: NL Beeld

Of zou het dan toch zijn dat prins Haakon niet z'n beste beentje voor zette?

Beeld: NL Beeld

Op Instagram schrijft het Noorse hof: "Het was een te grote opgave voor Team Skaugum toen zij Røa Unified troffen voor een vriendelijke match loopvoetbal. Na een doelpuntrijke wedstrijd ging de nipte overwinning naar de getalenteerde spelers van Røa."

Vriendschappelijke match

Uiteindelijk draait de wedstrijd natuurlijk helemaal om het goede doel. En daarom wilden de twee teams na afloop best nog even met elkaar op de foto:

Beeld: NL Beeld

Scherpe kijkers zullen wellicht opmerken dat de toekomstige kroonprinses, Ingrid Alexandra schitterde van afwezigheid tijdens de wedstrijd. De hoogheid is op dit moment druk bezig met haar militaire training, en heeft haar ouderlijk huis (inclusief stadion) daarom ingeruild voor soldatenbarakken.

Wie weet is de prinses volgend jaar wél weer van de partij – wellicht weet zij de overwinning in de wacht te slepen voor Skaugum United!

Bron: Honey Nine, Instagram @detnorskekongehus | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld