De royal haarhacks waar alle prinsessen bij zweren

Zeg maar vaarwel tegen je bad hair days!

Als royal moet je elke dag piekfijn voor de dag komen. Een nette outfit, een keurige glimlach, en natuurlijk een coupe die perfect zit. Maar mocht jij je nu afvragen hoe ze er toch in slagen om die gevreesde bad hair days te vermijden, dan hebben we goed nieuws: verschillende insiders hebben de vorstelijke trucjes gedeeld die onze favoriete royals gebruiken om hun lokken elke dag perfect in model te krijgen én te houden.

Het perfecte knotje

Het is volgens de royal etiquette de bedoeling dat je altijd perfect haar hebt. Dit betekent dat je kapsel gedurende de dag ongedeerd blijft en er perfect uitziet. En laten de royals daar hun eigen handige trucjes voor hebben.

Zo droeg Meghan Markle, toen zij nog actief was voor het Britse hof, haar haar regelmatig in een lage knot met een paar losse plukjes. Wat haarspeldjes en haarlak en je haar blijft de hele dag fantastisch zitten. Haar kapsel is dus royal proof mits ze daar de juiste kleding bij draagt. Als ze een grijze trainingsbroek draagt, wordt de zogeheten ‘messy bun‘ niet geaccepteerd.

Meghan Markle messy bun
Beeld: NL Beeld

Harper’s Bazaar Arabia legt uit hoe dit zit: “Het zou een understatement zijn om te stellen dat het rommelige knotje niet bestaat in de koninklijke wereld. Tussen de kenmerkende dagelijkse blow-out van prinses Kate en de bouncy lokken van Camilla, zijn koninklijke kapsels eigenlijk altijd strak in elkaar gezet.” Toch liet Meghan zien dat je met zo’n casual doe-maar-gewoon-knotje ook heel vorstelijk voor de dag kunt komen.

Van de kapper naar een haarnetje

Kate laat haar bruine lokken juist zwieren, en zodoende ziet er altijd uit alsof ze net uit de kappersstoel komt. Niet heel raar, want volgens Us Weekly zou ze maar liefst drie keer week (!) naar de kapper gaat om haar haar te föhnen zodat het er perfect en gepolijst uitziet. Wij zijn dan vooral benieuwd hoe ze slaapt zonder haar bruine lokken te verpesten: rechtop of met een satijnen kussensloop?

Daarnaast heeft Kate nog een andere handige haarhack, die bij enkele andere Windsor ladies ook erg populair is. Volgens Marie Claire Australia zijn ze te paleize namelijk groot fan van het haarnetje. Wie scherp kijkt, ziet nu en dan inderdaad dat die chique chignons en kunstige knotten op hun plek worden gehouden door een subtiel netje. Daarnaast hebben ze altijd een busje haarlak binnen handbereik om elke lok weer te temmen.

Beeld: NL Beeld

Kortom, het geheim van perfecte kapsels zit ‘m in heel vaak föhnen, haarlak en een haarnetje.

Mocht je dan tóch nog een slechte haardag hebben, dan is het lage knotje à la Meghan Markle een goed alternatief. Die royals hebben ook óveral een oplossing voor.

Bron: The List | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws