Buckingham Palace verwijdert spraakmakende opmerkingen prins Harry

Wat betekent dit voor de band met de Sussexes?

Dat het au moment niet botert tussen de Windsors en de Sussexes, hoeven wij je ook niet meer uit te leggen. Nu lijkt het erop dat Buckingham Palace stilletjes een stament door prins Harry over Meghan Markle van hun website verwijderd heeft, en dat zorgt voor opgetrokken wenkbrauwen.

Harry en Meghan

Inmiddels zijn de twee al een aantal jaren heel gelukkig met elkaar. Maar toen in oktober 2016 geruchten naar buiten kwamen dat Harry, de tweede zoon van toenmalig prins Charles en broertje van de toekomstige koning, z’n hart had verloren aan een Amerikaanse actrice, deed dit flink wat stof opwaaien.

En dat betekende ook dat de pers zich vol overgave stortte op wie Meghan nu eigenlijk was. Haar privéleven, familie, ex-partners, vrienden, en collega’s werden bestookt met telelenzen, microfoons, smeergeld-aanbiedingen en brutale vragen over de vermeende vriendin van de prins. Dit ging zelfs zó ver, dat de officiële bevestiging van hun relatie in november meteen een duidelijke uiting van onvrede was.

“De afgelopen week is er een grens overgegaan. Zijn vriendin, Meghan Markle, is het doelwit geworden van een golf van misbruik en intimidatie. Een deel hiervan is erg publiek – de laster op de voorpagina van een nationale krant, de raciale ondertoon van commentaren, en het overduidelijke seksisme en racisme van social media trolls en reacties op online publicaties”, viel er toen te lezen.

Maar nu is uitgerekend dit statement verwijderd van de website van het Britse hof. Hoe zit dat?

Opruimen

Tekst en uitleg over de beslissing geeft Buckingham Palace – zoals zo vaak – niet. Never complain, never explain lijkt nog altijd het onofficiële motto te zijn. Er gaan dan ook verschillende theorieën rond over het besluit.

Zo stelt PR-bobo Ryan McCormick tegenover The Mirror dat het mogelijk een ’teken van een aankomende verzoening’ is. “De reden dat zij deze negatieve digitale voetnoten verwijderen, is dat zij er afstand van nemen en de impact op hun imago verkleinen”, stelt McCormick. “Hoewel sommige van Meghan en Harry’s controversiële acties nooit vergeten zullen worden, wordt hun likeability verbeterd door positieve headlines.”

Het lijkt ons echter een stuk logischer dat ’t hof simpelweg bezig is met een grote schoonmaak. Zo zagen we vorig jaar al dat Harry en Meghans profielen op de website flink ingekort waren. Ook moesten ze hun prominente plekje op de overzichtspagina van de Royal Family inruilen voor een positie onderin, nadat ze in 2020 opstapten als working royals. Dat eerdere uitlatingen van de Sussexes nu langzaamaan van de site verdwijnen, is dan ook niet gek. Gelukkig hebben ze tegenwoordig een eigen nieuwe site, waarop al deze informatie alsnog bewaard kan blijven!

Bron: The Mirror, E! News, The New York Post | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws