Deze iconische updo van Pamela Anderson is weer helemaal hip

En zo maak je het zelf!

Pamela Anderson herkennen we aan haar prachtige blonde lokken, die ze vroeger nonchalant in een knot droeg. Door de drama-miniserie Pamela & Tommy, waarbij we het huwelijk van het blonde icoon (Lily James) met drummer Tommy Lee (Sebastian Stan) volgen in de periode dat hun sekstape openbaar werd gemaakt – is de populaire updo weer helemaal on trend, met name onder de Gen Z’s!

Pamela Anderson

Oude trends vinden hun weg weer terug, mede mogelijk gemaakt door series over vroeger. De serie Pamela & Tommy is daar een goed voorbeeld van, want het rommelige opsteekkapsel lijkt de straten weer te domineren. Met name op TikTok, waarbij #Pamcore ontzettend viraal gaat. Niet alleen TikTokkers gaan massaal aan de slag met hun haar, ook moderne rock-‘n-roll-koppels zijn geïnspireerd, zoals Machine Gun Kelly en Megan Fox, en Travis Barker en Kourtney Kardashian.

Hoe je de iconische knot zelf maakt? Volgens Barry Lee Moe, die het haar verzorgde van Lily James in de serie, heb je hier het volgende voor nodig: klittenbandrollers, een krultang en haarlak. “Ik rolde het haar in een grote klittenbandrol in het midden van het hoofd. Vervolgens heb ik het haar in afwisselende selecties gekruld met de krultang en het bespoten met haarlak. Daarna heb ik alles in een mini-Franse draai gedraaid die hoog en strak op het hoofd werd geplaatst”, legt de haarstylist uit. Alleen nog wat haarspelden om het meer volume te geven, en je bent klaar!

pamela-anderson-Lily-James
In Pamela & Tommy droeg Lily James het kapsel met veel verve! Bron: BrunoPress

Dat het iconische opsteekkapsel nu ook populair is bij een nieuwe generatie, maakt Barry dan ook ontzettend blij. “Het is een silhouet dat iedereen flatteert en dat in de loop van de tijd op veel manieren opnieuw is uitgevonden. Invloedrijke, trendsettende modemomenten in de geschiedenis inspireren uiteindelijk altijd de jongere generaties, maar met TikTok kunnen ze op een geheel nieuwe manier geïnspireerd worden.” We gaan het meteen zelf proberen!

Bron: Page Six Style | Beeld: BrunoPress, Pamela & Tommy

Laatste nieuws