Deze haarstijlen en -kleuren zijn het meest geschikt voor 50-plussers

Op deze manier maak je gebruik van de voordelen die je vijftiger jaren je bieden.

Wat de kleur en stijl van je kapsel betreft geldt natuurlijk altijd dat je moet doen waar jij je goed bij voelt. Toch zijn er bepaalde stijlen en kleuren die voor 50-plus vrouwen doorgaans goed werken. Kom je er zelf niet uit? Misschien heb je dan wat aan deze tips.

Een nieuwe look

Onlangs vroeg het Duitse platform Freundin aan haarexpert Ghanima Abdullah en styliste Fae Norris welke kapsels het geschiktst zijn voor 50-plus vrouwen. Als er namelijk één leeftijd is waarop je uit kunt pakken, dan is het wel in je vijftiger jaren. Je hebt dan veel zelfkennis, staat sterk in je schoenen en de onzekerheid uit eerdere jaren is voor een deel verdwenen. Grijze haren steken de kop op, maar daar schaam je je niet voor. Ofwel een kleurtje eroverheen, ofwel de naturel look. Durf je echter ook een heel nieuw kapsel aan? Dit zijn volgens Abdullah en Norris de do’s en don’ts.

Highlights, maar dan alleen natuurlijke

Heel lichte highlights zijn volgens Abdullah niet zo’n goed idee na je vijftigste, omdat dit niet erg flatterend werkt. Vooral als je haar grijzend is zorgt het voor een groot contrast, waardoor je kapsel er niet bepaald natuurlijk uit kan gaan zien. Dit geldt ook voor de ombré haarstijl, waarbij licht en donker haar in elkaar overlopen. Ook dit kan helaas al snel een rommeltje worden. Bovendien vergen technieken met kleurverloop niet alleen erg veel onderhoud, maar vervagen de kleuren ook nog eens snel. Dat zorgt ervoor dat je haar er na een paar weken als onverzorgd uitziet. Wat wél werkt? Zachte highlights die je (grijzende) haarkleur juist complimenteren.

Niet te extreem

Volgens Norris maken vrouwen van 50-plus vaak de fout dat ze heel lang hetzelfde kapsel behouden. Ze hebben iets gevonden dat al jaren voor hen werkt, dus waarom zouden ze het veranderen? “Vooral vrouwen zijn gehecht aan kapsels die er vroeger goed uitzagen, maar vergeten dat ze zelf ook veranderen.”

Zowel de dikte van je haar als de stijlen die ‘hip’ zijn, veranderen door de jaren heen echter regelmatig. Het heeft daarom ook voordelen om af en toe van coupe te veranderen. “Als je af en toe je stijl verandert, zie je er jong uit”, zegt Norris daarover. Heb je al enorm lang een pony, laat hem dan eens uitgroeien. Heb je een lange bob, bekijk dan eens de opties voor kort haar. Abdullah vult aan dat je ook het beste voor verschillende kleurtinten kunt kiezen. Volgens haar hebben 50-plus vrouwen het meest baat bij niet al te extreme kapsels in zachte tinten. But again, probeer, leer, en doe wat voor jou het beste voelt!

Bron: Freundin, Libelle | Beeld: Unsplash, Artem Beliaikin

Laatste nieuws