Dít familielid zorgde ervoor dat prins Harry nog jarenlang ‘bleef’

'Ik heb jarenlang in de ontkenning gezeten'

Met zijn huis in Californië, Hollywood-vrienden en een deal van meerdere miljoenen dollars met Netflix, lijkt prins Harry nu verder verwijderd van zijn koninklijke leven dan ooit tevoren. En hoewel zijn vertrek een aantal jaar geleden als een shock voor Groot-Britannië kwam, hadden we de move al ver van tevoren kunnen aan zien komen.

Eerdere twijfels

Het is ruim vier jaar geleden dat Harry en Meghan vriend en vijand verrasten toen ze op dramatische wijze aankondigden dat ze afstand deden van hun koninklijke rol. De aankondiging leek uit de lucht te vallen, maar begin vorig jaar werd Harry’s frustratie over het royal leven vanuit alle hoeken blootgelegd in zijn memoires Spare. Bovendien, hoewel het wellicht in de vergetelheid is geraakt, liet hij al publiekelijk doorschemeren dat hij twijfelde aan zijn koninklijke rol, zo’n drie jaar vóór Megxit en lang voordat zijn boek werd gepubliceerd.

Openhartig interview

In een interview zeven jaar geleden, in 2017, gaf de hertog van Sussex toe dat hij ooit uit the Firm wilde stappen en naar een ‘gewoon leven’ verlangde. In een gesprek, dat later gepubliceerd werd in de Mail On Sunday, vertelde Harry over zijn worstelingen, maar zei hij dat hij uiteindelijk besloot het vol te houden dankzij een familielid.

Hij stelde: “Ik heb jarenlang in de ontkenning gezeten en ik wilde niet volwassen worden. Ik had het gevoel dat ik weg wilde, maar besloot toen te blijven en toch een rol voor mezelf te creëren”, waarmee hij doelde op het feit dat hij loyaal wilde blijven aan wijlen koningin Elizabeth.

In hetzelfde interview, slechts een jaar nadat hij Meghan ontmoette, vertelde Harry ook al over zijn toekomstige wensen voor hem en zijn kinderen. Hij vertelde toen: “Ik ben vastbesloten een relatief normaal leven te leiden en als ik het geluk heb kinderen te krijgen, kunnen zij er ook een krijgen.”

Bron: Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws