Prinses Charlene op Corsica voor Dag van de Waterveiligheid

De hoogheid had het prima naar de zin in 't zand.

Prinses Charlene van Monaco was afgelopen vrijdag aanwezig op Corsica om deel te nemen aan de Waterveiligheidsdag. Dit is een cruciaal verdrinkingspreventie-evenement dat wordt georganiseerd door de Fondation Princesse Charlène.

Dag van de Waterveiligheid

Het was dit jaar alweer de vierde editie van de Dag van de Waterveiligheid, en die vond plaats op het strand van Calvi. Meer dan tachtig deelnemers met een leeftijd van 8-12 jaar van scholen uit de regio namen deel aan deze editie.

Dat de prinses zelf zich inzet voor waterveiligheid is niets nieuws, ze zet zich met haar foundation namelijk altijd vol in voor veiligheid op, in en rondom het water. Voordat Charlene prins Albert leerde kennen, heeft ze zelfs vrijwilligerswerk gedaan als zweminstructrice naast haar carrière als topsporter – natuurlijk, als rugslagzwemster.

Workshops

Tijdens de Dag van de Waterveiligheid konden de kinderen deelnemen aan workshops op het land en in het water. Reddingsoefeningen, eerste hulp en veiligheidsoefeningen werden uitgevoerd, waarbij Hare Doorluchtige Hoogheid zelf ook aandachtig luisterend tussen de aanwezige kids werd gespot. Na afloop kregen de kinderen een diploma overhandigd door de prinses. Aan de foto’s te zien was het een geslaagde dag!

Vicevoorzitter van het Monegaskische Rode Kruis

Naast dat Charlene haar eigen foundation heeft voor waterveiligheid, is ze ook vicevoorzitter van het Monegaskische Rode Kruis. Vanuit die rol gaat ze jaarlijks op bezoek bij de pasgeboren baby’s in het Princess Grace Hospital Center in Monaco. Dit ziekenhuis is vernoemd naar wijlen prinses Grace, de moeder van prins Albert.

Ook op vrijdag 31 mei stond er weer een bezoekje gepland. Tijdens het bezoekje nam Charlene een kijkje bij alle net geboren baby’s op de afdeling, en natuurlijk kon ze de kersverse ouders hartelijk feliciteren. Ze heeft ’t maar druk met al die liefdadigheid!

Bron: Monaco Tribune, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws