Trend du moment: ballerina’s zijn terug van weggeweest

Wij zijn fan!

Trend alert! De dromerige ballerina-schoen is helemaal terug van weggeweest. Dit klassieke, platte muiltje maakt een stijlvolle comeback en verovert de modewereld in rap tempo. Want of je nu gaat voor een chique look of een casual outfit, met ballerina’s eronder zit je altijd goed!

Comeback

Het is algemeen bekend dat modetrends vaak na een aantal jaar weer terugkeren. De afgelopen tien jaar waren we bijvoorbeeld massaal in de ban van trends uit de jaren ’90. Zo verschenen onder andere low-waist jeans, cargobroeken en lange denim rokken terug in het straatbeeld. En sinds een tijdje kunnen we nóg een trend aan dit rijtje toevoegen, want ook ballerina’s zijn weer helemaal hot and happening in de high-fashion wereld.

Deze platte schoen maakte een comeback in de lente/zomercollecties van 2021 en sindsdien zien we de muiltjes overal. Van de klassieke Chanel-balletflat, tot Alaïa’s meer bijzondere ballerina’s van mesh. Het is duidelijk: de ballerina móet anno 2024 gewoon weer deel uitmaken van jouw schoenencollectie.

Investering

De ballerina is al meerdere keren uit, maar ook weer in de mode geraakt. En juist daarom is het slim om een kwalitatief goed paar aan te schaffen. “Ze zijn een geweldige investering omdat ze een tijdloze stijl hebben die nooit veroudert”, aldus Cassie Smart, hoofd inkoop dameskleding bij Matches Fashion. “Je draagt ​​ze misschien het ene jaar wel en het andere jaar niet, maar je zult er altijd naar terugkeren.” Daarbij noemt ze de ballerina enorm veelzijdig door het eenvoudige ontwerp van de schoen. “Het is een zeer flatterende vorm en kan met alles worden gestyled, van denim tot jurken, in elke lengte.”

Twijfel je over hoe je de ballerina het beste kunt dragen? We geven je hieronder wat inspiratie.

Pantalon

Ga je voor chique? Kies dan een pantalon! Een effen exemplaar of een met print, beide werken perfect. Voor een casual chique look combineer je de broek met een trui, en voor pure elegantie voeg je een blazer toe. Maak je outfit af met een grote ketting, clutch of opvallende oorbellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AADA VEDENOJA (@aadavedenoja)

Jeans

Welke schoen je dan ook kiest, denim is altijd een goede keuze. Style je ballerina’s bijvoorbeeld een skinny jeans, een mom jeans of een spijkerjurk. Het denim materiaal geeft je klassieke ballerina’s geheid een stoere twist.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Val Verhegghen (@thinklikeyoda)

Rokje

En ook met een rok, zowel maxi, midi als mini, kun je de ballerina perfect stylen:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Ballerina’s zijn dus weer helemaal hot! Het leukste aan deze trend? Je kunt ze precies stylen zoals jij wilt. Ga voor een klassieke look met ronde neuzen of kies voor trendy puntige exemplaren van denim of kant. Wij zijn fan!

Bron: Harper’s Bazaar, Elegance, Libelle | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws