Glamour met een knipoog

Grimaldi-tweeling heeft druk weekend met én zonder Charlene

Thuisblijven is overduidelijk geen optie voor de broer en zus.

Rugby Sevens Olympic Qualification Tournamen

Er gaat geen weekend voorbij in Monaco zonder feest, gala, ceremonie of ander evenement. In tegenstelling tot veel andere vorstenhuizen, zijn prins Albert en prinses Charlene er groot fan van om ook hun piepjonge tweeling, de negenjarige Jacques en Gabriella, mee te slepen naar allerhande uitstapjes. Ook dit weekend moesten zij er weer aan geloven.

Jonge opvolgers

Kijk, de Monegaskische Jacques en Gabriella hebben met een leven te paleize in het microstaatje van de megarijken natuurlijk niets te klagen. Er zijn nanny's bij de vleet, een leger lakeien dat voor je klaarstaat, en paps en mams hebben een indrukwekkende selectie designerstukken en luxe bolides om van te genieten.

Daar staat dan wel tegenover dat de twins zich regelmatig naast hun ouders in het openbaar vertonen. Van galerij tot liefdadigheid en van sport tot ceremonie: de toekomstige troonopvolger en z'n oudere zus worden regelmatig mee op sleeptouw genomen. Dat plichtsbesef wordt er duidelijk met de paplepel ingegoten in Monte-Carlo!

Sportievelingen

Dit weekend zagen we Jacques en Gabriella onder meer acte de présence geven bij een rugbymatch. In de aanloop naar de Olympische Spelen, die volgende maand van start gaan in de Franse hoofdstad, werd de laatste ronde kwalificaties afgelopen weekend namelijk gespeeld in het Stade Louis II van Monaco.

Beeld: NL Beeld

Als we naar de kiekjes kijken, dan lijkt het erop dat prinses Gabriella sowieso een sportieve bui had – de prinses heeft namelijk een flinke medaille om haar nek hangen en draagt ogenschijnlijk een turn- of cheerleader-outfitje. Aangezien een plekje op de troon er niet in zit voor Gabriella, staat het haar natuurlijk vrij om een carrière als topsporter na te jagen. Wie weet maakt de jonge prinses bij de Olympische Spelen van 2032 wel furore als gymnast?

Vreugdevuur

Afgelopen zondag stond bovendien de traditionele Saint Jean-viering op het programma. Hierbij liet prinses Charlene haar neus niet zien, en verschenen alleen prins Albert, prins Jacques en prinses Gabriella op het balkon van het paleis.

Beeld: NL Beeld

De viering van Saint Jean hangt traditiegetrouw samen met de zomerzonnewende, en wordt onder andere gevierd met een speciale dienst in de Chapelle Saint Jean-Baptiste, de kapel te paleize. De dag werd feestelijk afgesloten met een vreugdevuur en een hoop volksdansen.

Via Instagram deelt het Palais Princier nog enkele sfeervolle kiekjes van de dag, én praten ze hun volgers bij over de lokale cultuur. Zo leren we van het bijschrift dat het Monegaskische woord voor vreugdevuur 'batafoegu' is. Mocht je deze zomer nog een uitstapje naar Monte-Carlo willen maken, dan is dit natuurlijk onmisbare kennis. Doe er je voordeel mee!

Bron: Palais Princier de Monaco | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld