Prinses Eugenie showt scoliose-litteken op Instagram

Op haar twaalfde is zij geopereerd aan de aandoening.

Gisteren, op ‘World Scoliosis Awareness Day‘, deelde prinses Eugenie een serie kiekjes van haar scoliose-litteken op Instagram. De prinses, die al op jonge leeftijd een operatie onderging voor de aandoening, wil hiermee bewustzijn creëren en anderen moed inspreken.

World Scoliosis Awareness Day

Scoliose, een zijwaartse verkromming van de ruggengraat, treft mensen over heel de wereld. Prinses Eugenie, die op twaalfjarige leeftijd aan deze aandoening werd geopereerd, is altijd erg open geweest over dit onderwerp. Op World Scoliosis Awareness Day deelt ze dan ook trots haar litteken op Instagram, om andere mensen die strugglen met de aandoening een hart onder de riem te steken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie)

Om haar bericht kracht bij te zetten roept de prinses haar volgers op om trots te zijn op hun scoliose-litteken en er een foto van met haar te delen. “Laten we trots zijn op onze littekens! Ik zou het leuk vinden om al jullie afbeeldingen opnieuw in mijn Stories te plaatsen, dus tag me alsjeblieft, dan deel ik ze”, aldus de dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson op Instagram.

Operatie

Tijdens de operatie in 2002, die acht uur duurde, kreeg prinses Eugenie titaniumpinnen langs haar ruggengraat, om te zorgen dat die weer recht zou groeien. Daarna moest ze maanden revalideren, een speciale brace dragen en was ze in het begin afhankelijk van haar ouders en verzorgers om zelfs maar om te draaien in bed. Haar leven stond maandenlang in de wacht, ze moest opnieuw leren zitten, staan en lopen.

“Na de operatie voelde ik me leeg en boos op alles en iedereen”, vertelde ze ooit in een interview in The Telegraph. “Maar tegelijk had ik ook vertrouwen in de artsen en mijn ouders die allemaal zeiden dat het goed zou komen.”

Trouwjurk

Op de foto is ze te zien in haar trouwjurk, met een diep uitgesneden rug en zonder sluier. De jurk was namelijk speciaal ontworpen om haar litteken het focuspunt van haar look te maken. “Ik denk dat de littekens op je lijf je verhaal vertellen en je eraan herinneren hoe sterk je hebt moeten zijn en dat je het hebt overleefd en dat je erover kunt praten”, sprak de prinses.

Nog een fun fact: ook de chirurg die haar destijds heeft geopereerd was uitgenodigd op haar big day. Awww!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @princesseugenie, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws