Brits koningshuis deelt statige foto van koning Charles

De medailles en onderscheidingen liegen er niet om.

Een nationale feestdag betekent een leuk kiekje voor de fans van het koningshuis, nietwaar? Het Britse koningshuis dacht daar in elk geval wel zo over, want ter ere van Armed Forces Day verscheen op de officiële social media van de royal family een statig portret van koning Charles.

Militair uniform

Op de foto zien we de Britse koning in vol ornaat. Hij draagt zijn militaire uniform als Commander-in-Chief van de Armed Services, een statig kostuum volgehangen met medailles en onderscheidingen. Geen bescheiden manier om eens te laten zien wat hij allemaal heeft betekend voor zijn land, als je het ons vraagt. Naast de talloze medailles houdt koning Charles een zwaard vast, en op de tafel naast hem liggen de handschoenen en pet die bij het tenue horen. Overigens heeft de koning het zichzelf comfortabel gemaakt, want hij zit in een koninklijke stoel bekleed met weelderig groene stof.

Armed Forces Day

De nationale feestdag eert de bijdragen van veteranen, militairen en hun families, en is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Maar ondanks dat dit spektakel jaarlijks plaatsvindt, heeft het dit jaar een speciaal tintje. Het is namelijk het eerste officiële portret van de koning sinds hij in april zijn werkzaamheden weer oppakte. Charles was een tijdje uit de running nadat er kanker bij hem was vastgesteld. We hebben gemerkt dat de Britse monarch gesteld is op zijn privacy, want verdere details over zijn ziekte krijgen we niet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Militaire bijdragen

Overigens begrijpen we de keuze voor dit statige portret compleet met onderscheidingen wel. Koning Charles heeft immers in zijn jongere jaren zelf ook gediend bij de marine en de luchtmacht van het Verenigd Koninkrijk. Ruim dertig jaar lang was hij kolonel van het Army Air Corps, en pas nog heeft hij deze belangrijke taak overgedragen aan zijn zoon, prins William. Met zo’n cv is een statig portret zeker op zijn plek, vinden wij.

Bron: RTL Boulevard, Instagram @theroyalfamily | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws