Hiep hoera! Kroonprinses Elisabeth afgestudeerd aan Oxford Universiteit

Uiteraard zijn haar ouders van de partij voor het feest.

Diploma in the pocket! Prinses Elisabeth van Brabant is afgestudeerd aan het Lincoln College van de Oxford University in het Verenigd Koninkrijk, zo meldt het Belgische hof. Na deze zomer start zij met een nieuwe studie aan de Universiteit van Harvard in Boston.

History and politics

Het Belgische koningshuis laat weten dat prinses Elisabeth zegevierend haar diploma History & Politics heeft behaald aan de Oxford Universiteit. Op 23 juli is de afstudeerceremonie gepland in het architectonisch juweeltje midden in hartje Oxford, het Sheldonian Theatre. En natuurlijk zullen ouders, koning Filip en koningin Mathilde, bij deze feestelijke aangelegenheid aanwezig zijn om dochterlief haar welverdiende papiertje te zien ontvangen.

Boston

Dat Elisabeth een slimme dame is, blijkt wel uit de vele studies die zij heeft afgerond. In 2020 behaalde ze haar Baccalaureaat aan het UWC Atlantic College en rondde zij de opleiding Militaire en Sociale Wetenschappen af in Wales. Daarnaast heeft Elisabeth het Young Global Scholars Program aan de Yale University afgerond.

De Belgische prinses staat alweer te popelen te starten met haar volgende studie. Na de zomer zal zij de Master Public Policy volgen aan de Harvard University in Boston, Verenigde Staten. Nu weten we dat Harvard niet de minste universiteit is. De prestigieuze academie lijkt alleen maar miljonairs, presidenten en olympiërs op te leveren. Barack ObamaBill GatesJohn F. Kennedy; het is slechts een greep uit de namen van mensen die een papiertje bij Harvard hebben gehaald. De lat ligt dus hoog voor Elisabeth, al zal de prinses daar weinig last van ondervinden. Haar toekomst ligt immers al zo goed als vast.

Toekomstige koningin van België

Ondanks alle buitenlandse studies die prinses Elisabeth heeft gevolgd, keert ze nog regelmatig terug naar haar vaderland. Ze vindt het heerlijk om tijd te spenderen met haar familie en blijft betrokken bij veel publieke activiteiten.

Met haar hardwerkende houding en oog voor de troon, vermoeden wij zo dat prinses Elisabeth een bijzonder rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Maar nu eerst: op naar Boston. Succes, hoogheid!

Bron: HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws