Glamour met een knipoog

Brits hof bevestigt: 'Prinses Kate zondag aanwezig tijdens mannenfinale Wimbledon'

Ze zal voor de tweede keer sinds de bekendmaking van haar ziekte in het openbaar verschijnen.

Kate Middleton Attends Wimbledon Ladies Tennis Finals

Kensington Palace hield de lippen stijf op elkaar, maar nadat prinses Kate bij Trooping the Colour tot iedereens grote verrassing haar opwachting maakte, begonnen royalty watchers voorzichtig aan hoop te krijgen: zou de prinses tóch haar opwachting maken bij Wimbledon? Zojuist kwam er goed nieuws naar buiten: ze is er zondag bij tijdens de mannenfinale!

Kate en Wimbledon

Prinses Kate en Wimbledon zijn de laatste jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kate tennist zelf fanatiek, maar kijkt ook graag naar professionele wedstrijden en mist zelden een toernooi. Niet zo gek dus dat Wimbledon een van haar favoriete agendapunten is.

Elk jaar is de prinses er weer bij: eerst om vol passie de spelers toe te juichen, vervolgens om de prijzen uit te reiken. En als het nodig is, troost ze de spelers die dat nodig hebben, zoals vorig jaar:

Speculaties

Nu is prinses Kate er dit jaar natuurlijk heel anders aan toe dan vorig jaar. Ze ondergaat preventieve chemo tegen kanker en is dus voor onbepaalde tijd uit de running. Toch lijkt het relatief goed te gaan met de prinses: bij Trooping The Colour zagen we een even stralende Catherine als altijd. Toen Kate aankondigde dat zij bij de militaire ceremonie zou zijn, liet ze al een beetje doorschemeren dat ze deze zomer hoopte nog wat events te kunnen bijwonen. Tennisfans speculeerden daarom volop over de vraag of de prinses dit jaar als vanouds de prijzen bij Wimbledon kan uitreiken. De organisatie zelf schakelde zelfs al een vervanger in, mocht Kate verhinderd zijn.

Goed nieuws

Vandaag kwam er echter goed nieuws naar buiten. Het Britse koningshuis heeft namelijk laten weten dat Catherine zondag aanwezig zal zijn om de prijzen uit te reiken tijdens de mannenfinale.

Dit wordt Kate haar tweede publieke optreden sinds de bekendmaking van haar ziekte. Onlangs maakte ze al een publieke comeback tijdens Trooping the Colour, om de verjaardag van haar schoonvader koning Charles te vieren.

We zijn met dit nieuws niet alleen verheugd Kate morgen op het veld te zien verschijnen, ook geeft het voorzichtige hoop dat de prinses goed aan het herstellen is.

Bron: RTL Boulevard, Nouveau | Beeld: NL Beeld, X

Royalty
  • Catherine, Princess of Wales clapping on Centre court following the womens’ final on Day 13 at the 2023 Wimbledon Championships at the All England Club, London, UK, 15 July 2023, Credit:Peter van den Berg / Avalon