Glamour met een knipoog

Jane Fonda deelt emotioneel vaarwel op sociale media

'Ik hoop dat het hem gelukkig maakte.'

Cannes 2024 - The Second Act premiere

Jane Fonda kennen we natuurlijk als model en actrice, maar ook als fitnessgoeroe die bewijst dat je ook als zeventig- of zelfs tachtigjarige echt niet achter de geraniums hoeft te zitten. Via Instagram deelde zij dit weekend een zoete ode aan vakgenoot Richard Simmons, die zaterdag op 76-jarige leeftijd overleed.

Fitness-helden

Anno nu hebben we natuurlijk eindeloze fitgirls en influencers die via Instagram en YouTube hun eindeloze workout-routines en dieet-tips delen. Vroeger hadden we echter een selecter aantal grootheden die fitness helemaal fabulous wisten te maken – waaronder uiteraard Fonda en Simmons.

Sterker nog: de twee waren in de jaren tachtig de onmiskenbare koning en koningin van de fitness en aerobics – zij met haar workout-boeken en video's die regelrechte bestsellers werden, en hij met z'n eigen set sportscholen en health clubs.

Afscheid

Het is dan ook niet gek dat Jane Fonda dit weekend de tijd nam om een zoet bericht te schrijven over haar overleden concullega. Zo deelt zij op Instagram een lieve foto uit de archieven met haar goede vriend.

"Richard Simmons wilde altijd dat mensen zich goed en gelukkig voelden. Hij ging altijd tot het uiterste om mensen blij te maken. Ik vroeg me vaak af of er misschien niemand was geweest die hém blij had gemaakt als klein jongetje", zo begint de actrice haar bericht.

View this post on Instagram

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Daarna staat ze stil bij de 'gulle' natuur van Simmons. Van zijn verrassingsverschijning bij een Jane Fonda Workout-evenement tot een zoete anekdote over een toevallige ontmoeting: het is duidelijk dat Simmons la Fonda erg dierbaar was.

"Ik hoop dat hij de liefde voelde die zovelen hem deze laatste jaren stuurden. Ik hoop dat het hem gelukkig maakte. Ik las dat hij vredig overleed in zijn slaap in zijn erg witte huis. Rust in Vrede, Lieve Richard", sluit ze af.

Kritiek

Ondanks haar goede bedoelingen, komt het bericht haar ook op enige kritiek te staan. Zo beschrijft Fonda de laatste keer dat ze hem sprak – een gezellige lunch met Simmons en zijn 'nieuwe vriend'.

"De relatie was nieuw, en hij was trots. Ik zag of hoorde daarna niet weer van hem, en zoals duizenden anderen, heb ik zijn afwezigheid in m'n leven diep betreurd."

Aangezien Simmons zichzelf nooit heeft uitgelaten over z'n relaties of romantische en seksuele geaardheid, laten enkele volgers in de reacties weten dat de actrice hier een flinke faux pas begaat. "Ik geloof dat Richard zijn geaardheid altijd privé wilde houden. Heb je hem nu net ge-out in jouw herinneringen?", klinkt het onder meer.

Hoe het ook zij: het is duidelijk dat de actrice haar goede vriend flink mist. Onhandig was het zeker, maar hopelijk kan deze misstap haar toch vergeven worden.

Bron: RTL Boulevard, Instagram @janefonda | Beeld: NL Beeld

Celebrity
  • Beeld: NL Beeld