Glamour met een knipoog

Zoet: zo reageerde Kate op de staande ovatie bij Wimbledon

De bijzondere actie van het publiek liet de prinses duidelijk niet koud.

Waar velen al op hadden gehoopt gebeurde dit weekend: prinses Kate maakte haar rentree op tenniskampioenschap Wimbledon! Dit was haar tweede publieke optreden sinds de prinses van Wales eerder dit jaar de diagnose kanker kreeg, en dat was natuurlijk een groot applaus waard.

Staande ovatie

Zeg je Wimbledon, dan zeg je Kate. Bij de finale van het tenniskampioenschap die afgelopen zondag plaatsvond, kon de prinses dan ook absoluut niet ontbreken. Hier overhandigde zij – zoals de prinses van Wales dat al heel wat jaartjes traditiegetrouw doet – de trofee aan de grote winnaar van het toernooi, Carlos Alacaraz. Sinds haar kankerdiagnose werd Kate pas één keer in het openbaar gespot tijdens Trooping the Colour, de jaarlijkse militaire ceremonie om de officiële verjaardag van haar schoonvader koning Charles te vieren.

Toen ze in de koninklijke loge arriveerde om de overwinning van Alcaraz op Novak Djokovic te aanschouwen, werd de toekomstige koningin van Groot-Brittanië verrast met een staande ovatie van het publiek.

Reactie

Wanneer je een staande ovatie krijgt van het volledige Wimbledon-publiek, laat dat je – zoals je begrijpt – niet koud. Liplezer Jeremy Freeman doet in The Sun een boekje open over Kates reactie op dit bijzondere moment. Nadat zij en haar dochter prinses Charlotte een moment stilstonden en naar het applaudisserende publiek keken, wendde de prinses van Wales zich naar haar buurvrouw en zei: "Zo lief!"

Aanwezig

Even waren we bang dat ze het toernooi dit jaar helemaal zou moeten missen, maar tot ons grote genoegen maakte prinses Kate zondag dan tóch haar opwachting bij de grote men’s final van Wimbledon 2024! Samen met dochter Charlotte én zus Pippa was Kate aanwezig in de Royal Box om de tennissers met volle overgave aan te moedigen. Traditiegetrouw mocht ze aan het einde van de match de trofee overhandigen aan de grote winnaar van het toernooi, Carlos Alcaraz.

Bron: Express UK, Twitter @Wimbledon | Beeld: NL Beeld