Maakt het leven mooier

Diana's cheeky streek die William deed blozen

'Ik kreeg een hoofd als een biet', herinnerde de prins zich.

31st August - 20 Years Since Diana Died

Als echtgenoot van de – niet geheel trouwe – aanstaande koning van Engeland, had prinses Diana heel wat op haar bordje. Toch was zij in de eerste plaats gewoon een betrokken moeder, die haar puberende zoons soms lekker in de maling kon nemen.

Tieners

Elke moeder zal beamen dat het opvoeden van een set tieners behoorlijk uitdagend kan zijn. En dat geldt natuurlijk helemaal als je twee van de meeste beroemde zonen ter wereld hebt: prins William en prins Harry.

Er is door de decennia heen regelmatig vastvesteld dat Lady Di haar zoons 'zo gewoon mogelijk' opvoedde. Niet altijd het gedoe met strenge protocollen, maar soms gewoon lekker in een windjack naar een pretpark.

Cheeky

Maar goed, als Princess of Wales had Diana natuurlijk wel enkele mogelijkheden en privileges die de gemiddelde moeder niet heeft. Zo maakte zij slim gebruik van haar connecties om haar zoons eens goed in de maling te nemen.

Zo had Wills, zoals zoveel tienerjongens in de jaren '90, een aantal posters van modellen als Cindy Crawford, Naomi Campbell en Christy Turlington aan zijn slaapkamermuur hangen. En dat bracht Diana op een idee.

Zo herinnerde la Crawford zich: "Prinses Diana had op de een of andere manier het nummer van mijn kantoor gekregen, en belde persoonlijk om naar mij te vragen. Mijn assistent was in shock!"

Uiteindelijk wordt er afgesproken dat het supermodel bij haar volgende klus in Londen langskomt te paleize, om daar thee te doen met de hoogheden. Volgens Cindy kwam het specifiek ter sprake dat het een leuke verrassing zou zijn voor Harry en grote broer William, die 'recent bewust was geworden van modellen'. Oeh la la!

Grootste lol

In de documentaire Diana, Our Mother: Her Life and Legacy blikte William al eens terug op het moment suprême, toen hij bij thuiskomst één van z'n celebrity crushes in de woonkamer aantrof.

"Ik was denk ik een twaalf- of dertienjarig jochie dat posters van ze aan zijn muur had hangen. Ik kreeg een hoofd als een biet en ik wist niet wat ik moest zeggen – en ik was een beetje ongemakkelijk en volgens mij ben ik ongeveer gevallen terwijl ik de trap opliep", herinnerde de prins zich. "Ik was volledig met stomheid geslagen. Maar dat was een erg grappige herinnering."

Zoete herinneringen

In diezelfde docu kwam ook broer Harry aan het woord over het gevoel voor humor van hun moeder. "Ze was echt een groot kind tot op het bot. Ik kan haar nog horen lachen in m'n hoofd. Zo'n soort gekke lach, dat er op haar gezicht alleen pure blijdschap te zien was." Aww!

Wie weet wat voor streken de twee prinsen anno nu zelf met hun kroost uithalen. Dat gevoel voor humor zullen ze ongetwijfeld van hun moeder hebben meegekregen!

Bron: The Mirror | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld