Glamour met een knipoog

Hiep hoera: William en Kate delen nieuw kiekje van jarige prins George

Het prinsje mag vandaag elf kaarsjes uitblazen!

Vandaag is het feest bij de Waleses, want prins George is jarig! De oudste telg van Kate en William mag maar liefst elf kaarsjes uitblazen. En zoals we van hen gewend zijn, viert de familie deze gelegenheid weer met een nieuwe foto van de jarige job.

Jarige prins George

Precies elf jaar geleden mochten prins William en prinses Kate hun eerste kind verwelkomen: prins George Alexander Louis. Een kind is hij inmiddels niet écht meer, want de elfjarige George mag zich zo langzamerhand tot de categorie 'tiener' rekenen.

Bij deze prachtige nieuwe leeftijd hoort natuurlijk ook een prachtige nieuwe foto. Op Instagram delen de Prince en Princess of Wales dan ook een mooi zwart-wit portret van de jarige prins.

"Wishing Prince George a very happy 11th birthday today!", staat geschreven bij het kiekje, dat uiteraard weer door Kate zelf geschoten werd. Ook Beau Monde wenst hem natuurlijk een hele fijne verjaardag!

Troonopvolger

George mag dan nog maar 11 jaar oud zijn, maar als oudste zoon van de kroonprins en -prinses weet hij natuurlijk dat hem een belangrijke taak staat te wachten. Want hoewel het nu nog ver weg is, zal de kleine prins George ooit koning van Engeland worden. En omdat voor dat beroep niet bepaald een opleiding of cursus beschikbaar is, is het vooral de taak aan prins William en prinses Kate om hun oudste zoon op het koningschap voor te bereiden.

Robert Hardman, die het boek The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy schreef, vertelt aan People dat de prins en prinses dat wel op een heel voorzichtig, en verantwoorde manier doen. “William probeert het te normaliseren. Ze ontkennen het niet en er wordt veel over nagedacht, wat niet altijd het geval was”, vertelt de auteur. “Bij George is de prioriteit dat hij en zijn broertje en zusje niet worden afgeschrikt, dat het niet eng is, dat het iets is dat ze begrijpen en dat het een deel van hun leven gaat uitmaken.”

Afijn: het zal eerst überhaupt nog een hele tijd duren voordat George zijn eerste royal duties zal uitvoeren. Tot die tijd hopen we vooral dat het prinsje nog lekker kind kan zijn en niet al te veel hoeft na te denken over zijn verdere leven als koning. In het bijzonder vandaag op zijn verjaardag, natuurlijk!

Bron Instagram @princeandprincessofwales, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld