Maakt het leven mooier

Powersuits en pailletten: de stijl van Kamala Harris

Het principe 'dress for the job you want' is aan Kamala Harris wel besteed.

Sinds Joe Biden aankondigde zich terug te trekken uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen, zijn alle ogen natuurlijk gericht op vicepresident Kamala Harris. Deze ambitieuze powervrouw weet niet alleen in de politiek, maar ook in haar outfits confidence en kracht uit te stralen. Wij zetten onze favoriete looks van Kamala Harris op een rijtje.

Kamala Harris

Nu Kamala Harris door Biden naar voren is geschoven als nieuwe presidentskandidaat, zijn we natuurlijk nóg meer geïnteresseerd in wie deze vrouw nou eigenlijk is. Harris wist als vicepresident al grenzen te verleggen in de Amerikaanse politiek. Ze is namelijk de eerste vrouw én vrouw van kleur die deze positie mag bekleden, en als dochter van twee immigranten heeft ze extra hard moeten werken om op deze plek te komen.

Na haar studies economie en politieke wetenschap aan de Howard University in Washington, besloot ze ook nog een rechtendiploma te behalen aan Hastings College of the Law in San Francisco. Daarna wist ze barrières te doorbreken als officier van justitie, vice-president, en nu mogelijk nieuwe presidentskandidaat. Eén ding is duidelijk: wij zijn fan van Kam!

Politiek en fashion

Kamala Harris is natuurlijk veel meer dan haar looks alleen. Tegelijkertijd zijn politiek en mode altijd onlosmakelijk verbonden geweest, en in de stijl van politieke vrouwen ligt juist ook een stukje empowermentZe zeggen niet voor niets 'dress for the job you want, not the job you have', natuurlijk!

Aangezien we bij Beau Monde misschien geen expert zijn op gebied van politiek, maar wél het een en ander weten te vertellen over modestatements en fashion-ensembles, nemen wij maar al te graag een kleine deep-dive in Kamala Harris' kledingkast. Dít zijn onze favoriete (en hier en daar verrassende) looks van deze nieuwe potentiële presidentskandidaat.

Powersuits

Als er iets is dat de presidentiële stijl van Harris kenmerkt, dan zijn het wel chique pakken. Zo koos ze deze week nog voor een klassiek zwart pak, maar dan wel met een moderne twist dankzij de asymmetrisch gedrapeerde blouse.

Beeld: NL Beeld

Maar de powerpakken van Kamala Harris komen in allerlei kleuren. Zo is er dit stijlvolle donkergroene exemplaar...

Embed from Getty Images

... deze elegante zachtroze variant...

Beeld: NL Beeld

...het iconische Carolina Herrera-pak uit 2020, inclusief satijnen blouse met strikdetail...

Beeld: NL Beeld

...en natuurlijk haar powersuits met ruitmotief. We love it!

Glitz and glam

Hoewel we Kam meestal ten tonele zien treden in een klassieke blazer met pantalon, heeft ook zij zo haar extravagante uitstapjes. Zo bewees ze tijdens een staatsdiner met de Japanse prime minister niet vies te zijn van een beetje bling.

Beeld: NL Beeld

En tijdens Pride 2019 stapte ze eventjes compleet uit haar comfortzone met een glinsterend denimjasje in regenboogkleuren. You go, Kamala!

Klassiek en elegant, dit custom ensemble van Schiaparelli.

Embed from Getty Images

En ook deze form-fitted galajapon in bruin fluweel is om door een ringetje te halen!

Embed from Getty Images

Pimpelpaars met een betekenisvol randje

Van blazers tot galajurken, Harris weet altijd stijlvol en chique voor de dag te komen. Maar uiteindelijk is er natuurlijk één look die de kroon spant: Kamala Harris in glamoureus paars tijdens de inauguratie in 2021.

Beeld: NL Beeld

Deze double-breasted paarse jas met matching jurk ziet er niet alleen prachtig uit, er zit ook nog eens belangrijke symboliek achter. Want wat krijg je wanneer je rood en blauw (de kleuren van de Republieken en de Democraten) mengt? Precies: paars! Daarnaast werd de outfit ontworpen door Christopher John Rogers en haar heels door Sergio Hudson, twee designers van kleur. En zelfs daar houdt het niet op, want de kleur paars wordt vaak geassocieerd met de strijd om vrouwenrechten en vrouwenkiesrecht.

Eén ding is duidelijk: ook in de politiek is er ruimte voor fashion. En dat heeft Kamala Harris maar al te goed begrepen!

Bron: Vogue, Fashinnovation, Town & Country, NOS | Beeld: NL Beeld