Glamour met een knipoog

Deense Graaf Nikolai deelt drieluik generatiekiekjes op vakantie

Drie generaties royals: zelfde plek, andere jaren.

Ook voor de Deense koninklijke familie is de zomervakantie aangebroken. Au moment zitten prins Joachim, prinses Marie en de kids in Frankrijk, waar ze genieten van het zonovergoten landschap. En dat gaat gepaard met een heleboel lol: op Instagram deelt zoon Nikolai een grappige en vooral nostalgische fotoserie.

Drie generaties

Graaf Nikolai plaatste deze week een nostalgische terugblik op zijn Instagram. De foto's zijn gemaakt vanuit Château de Cayx, het familielandgoed in Frankrijk van de Deense koninklijke familie. Op de eerste foto zien we Nikolai uit een raam hangen, op de tweede foto doet zijn vader prins Joachim precies hetzelfde, gevolgd door opa prins Henrik op de derde foto. "Three generations, same place, years apart”, luidt het bijschrift bij de fotoreeks.

Jarige Felix

Naast de nodige nostalgische kiekjes, wordt er ook vakantie én feest gevierd op het landgoed. Deze week was het broertje van Nikolai, graaf Felix namelijk jarig. Hij mocht 22 kaarsjes uitblazen. Het Deense Koningshuis zette Felix in het zonnetje en plaatste een gezellige familiefoto.

Genieten doen de Denen dus zeker. Nikolai's vriendin Benedikte is ook gezellig mee. Er wordt bootje gevaren, Jeu de Boules gespeeld en er wordt lekker gegeten. Wat een feest!

Prinsentitel

Het was in september 2022 flink schrikken voor Nikolai, toen van de één op de andere dag zijn prinsentitel van hem werd afgenomen. Maar het (enigszins onverwachte) besluit van oma Margrethe stond vast, en dus was het zaak voor de – inmiddels – graaf om zijn toekomstbeeld bij te stellen. Gelukkig kon hij overstappen op plan B: model worden. En hoewel hij al aardig op weg leek te zijn vóórdat Margrethe zijn prinsentitel afnam, lijkt zijn modellencarrière sindsdien nóg meer in een sneltreinvaart te gaan. Hij schittert op de een na andere cover en heeft zelfs al op een Nederlands blad gestaan.

Bron: Nouveau, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld