Graaf Nikolai blaast 24 kaarsjes uit: wat zijn zijn toekomstplannen?

De ex-prins is overgestapt op plan B – en met succes.

Hiep hoera voor graaf Nikolai! De knappe Deense royal blaast vandaag alweer 24 kaarsjes uit. Nu we weten dat een carrière er als prins niet meer in zit, vragen we ons af: wat zijn eigenlijk de toekomstplannen van Nikolai?

Plan B

Het was afgelopen september flink schrikken voor Nikolai toen van de één op de andere dag zijn prinsentitel van hem werd afgenomen. Maar het (enigszins onverwachte) besluit van oma Margrethe stond vast, en dus was het zaak voor de – inmiddels – graaf om zijn toekomstbeeld bij te stellen. Gelukkig kon hij overstappen op plan B: model worden. En hoewel hij al aardig op weg leek te zijn vóórdat Margrethe zijn prinsentitel afnam, lijkt zijn modellencarrière sindsdien nóg meer in een sneltreinvaart te gaan.

Gelukkige jeugd

Voor zijn nieuwe baan reist Nikolai uiteraard de wereld rond, en vorige maand belandde hij tot onze grote verrassing in ons eigen kikkerlandje. Voor we het wisten, stond de graaf op de cover van modeblad Numéro. In het blad vertelt Nikolai openhartig over zijn liefde voor mode en zijn ambities, maar óók over zijn leven als royal. En dat blijkt, ondanks de lichtelijke shock die zijn grootmoeder afgelopen jaar veroorzaakte, verrassend positief. “Dat ik opgroeide als lid van de Deense koninklijke familie is mij altijd heel dierbaar geweest”, vertelt hij in het blad. “Mijn jeugd was er een vol geluk en bovendien relatief normaal. Dat gezegd hebbende ben ik me bewust van de bijzondere omstandigheden waarbinnen ik ben opgegroeid en de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Volgens mij heb ik dat goed aangepakt.”

Australië

Hoewel tijdens de WK-finale in Sydney ruim een week geleden de ogen vooral gericht waren op Letizia en Sofía, die de protocollen héél even vergaten toen ze zich bij de euforische La Roja voegden, zat ook Nikolai op de tribune bij de wedstrijd. Australië mag dan niet naast de deur liggen voor Denemarken, geheel toevallig was het niet dat de graaf de finale bijwoonde. Nikolai heeft Europa namelijk verlaten, en begint komend schooljaar aan een studie op een universiteit in Sydney. Een spannend avontuur voor de graaf, maar gelukkig heeft hij een stabiele factor aan zijn zijde. Zijn vriendin Benedikte Thoustrup verhuist namelijk gewoon met hem mee naar de andere kant van de wereld.

Toekomstplannen zijn er genoeg voor de graaf, zo blijkt. Niets dat hem kan tegenhouden om een toekomst vol geluk, liefde en succes op te bouwen – zélfs zijn koninklijke schoonmoeder niet. Van harte gefeliciteerd, Nikolai!

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws