Letizia en Sofía vieren wereldkampioenschap in stijl

Springen, hoogheid!

Dit weekend stond natuurlijk in het teken van de strijd tussen de Engelse Lionesses en de Spaanse La Roja in de strijd om de wereldbeker in het vrouwenvoetbal. Hoewel William flink flaterde met zijn afwezigheid, lieten de Spaanse reina Letizia en haar jongste dochter, infanta Sofía wél hun koninklijke neuzen zien op de tribune én in het feestgedruis na afloop..

Koninklijke supporters

Het Spaanse hof liet vorige week in een duidelijk statement weten dat zij natúúrlijk een afvaardiging naar de finale van de FIFA WWC zouden sturen. Ook al ligt Australië niet naast de deur; de Spaanse familia real had heel goed door dat hier geschiedenis geschreven kon worden.

En daar wil je als landssymbool natuurlijk bij aanwezig zijn – een boodschap die Wills en de rest van de Windsors niet helemaal begrepen hadden.

letizia sofia
Beeld: ProShots

¡Que bote la reina!

Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een nette 1-0 voor de Spaanse equipe, en dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd. Zo is op verschillende beelden te zien hoe Letizia en Sofía zich na de wedstrijd bij het euforische team op het veld voegen. Hier krijgen beiden passende jerseys overhandigd met hun eigen naam en rugnummer (12 voor Letizia, 10 voor Sofía), wordt er geposeerd met de trofee, én worden de protocollen even vergeten.

Want tja: als je nationale trots roept dat je moet springen…dan spring je. Zo weet ook Leti! Op beelden is te zien hoe de volledige Spaanse ploeg de doña toejuicht met de woorden: “¡Que bote la Reina!” Vrij vertaald: springen, hoogheid!

Lady in roja

Natuurlijk kwam de koningin en haar dochter overigens in geheel gepaste outfits naar de wedstrijd. De bijnaam van het team is ‘La Roja’ (‘De Rode’), en dus verschenen beide dames als ladies in red bij de match. Eerlijk is eerlijk: op de rode shawl (en latere Spaanse vlag die ze als cape draagt) na is er weinig roods aan de outfit van Sofía, maar daar compenseert moederlief voor.

letizia sofia
Beeld: NL Beeld

Zo zien we dat Letizia volledig in het rood komt opdagen: een pittige powersuit van Hugo Boss, met een set lekker betaalbare LT-laarzen met een imposante hak, en een Carolina Herrera-tas. Maar het beste detail aan Leti’s outfit moeten de subtiele oorbellen zijn van het label Gold & Roses. In roségoud zijn verschillende diamanten en een set prachtige robijnen verwerkt, en het setje draagt de naam ‘I Am Red‘. Ha! Zo is Letizia ‘la roja‘ ten voeten uit.

Bron: UFO NO More | Beeld: ProsShots

Laatste nieuws