Maakt het leven mooier

Onthuld: dit is het grote geheim achter de hakken van Máxima

Met een optische illusie weet de koningin haar signature look te verkrijgen.

Als er iemand fan is van een goed paar hakken, dan is het Máxima wel. Onze koningin heeft een heel aantal prachtexemplaren in haar schoenenkast staan, maar wist je dat daar wat speciaals mee aan de hand is? Met haar schoenmaat 42 wil Máx haar voeten namelijk iets kleiner laten lijken dan dat ze eigenlijk zijn. En dat doet ze met een specifiek trucje.

10 centimeter

Koningin Máxima heeft met haar lengte van 1,78 meter schoenmaat 42. Om haar schoenen iets compacter te doen lijken, kiest ze vaak voor hakken van minimaal 10 centimeter hoog. Zo deelt Liesel Swart, schoenenontwerper en docente aan de Dutch Shoe Academy. Samen met haar studenten werkte ze enkele jaren geleden aan het ontwerp van de ideale pump voor onze vorstin. Waarom precies de hoogte van 10 centimeter? Volgens Swart doorbreekt een hak van 10 centimeter de lengte van de schoen, waardoor hij optisch wat korter en dus kleiner lijkt.

En eerlijk is eerlijk: de truc werkt wel! Maar goed, oordeel vooral zelf:

Beeld: NL Beeld

Low budget panty's

Bij een dichte hak kiest onze koningin vaak voor een panty. Kleine side note: vroeger was het voor vrouwelijke royals een absolute faux pas om geen panty te dragen onder een jurk of rok. Die tijd is inmiddels voorbij: royal ladies laten anno 2024 volop hun benen zien – en terecht, vinden we op de Beau Monde-redactie. Soms staat een outfit nu eenmaal nét wat mooier zonder panty.

Hoewel de etiquette Máxima dus absoluut niet verplicht om panty’s te dragen, weten we dat ze het toch geregeld doet. Vooral van huidkleurige panty’s kan de koningin geen genoeg krijgen. Huidkleurige items kúnnen nogal de neiging hebben om een eigenaardige look te creëren, maar bij Máx lijkt het altijd goed te gaan. Je zou dus denken dat ze haar panty’s bestelt bij een of andere in panty’s gespecialiseerde designer, maar wat blijkt? Ze komen gewoon van de HEMA!

Bron: Nouveau, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld