Maakt het leven mooier

Prachtig nieuws: Yolanthe wint Emmy Award!

'Meer dan trots!'

Premiere Liefde Zonder Grenzen

Yolanthe Cabau kennen we als actrice, en presentatrice, maar óók als betrokken activiste via haar stichting Free a Girl. Hiermee is zij nu in de prijzen gevallen bij de 76e Los Angeles Emmy Awards!

Emmy voor Yolanthe

Halverwege september is het zover, dan worden met veel glitter en glamour de jaarlijkse Emmy Awards uitgereikt. Dit prijzenfestijn kent echter ook meerdere regionale gala's, waarvan afgelopen weekend de Los Angeles-editie plaatsvond.

En hierbij viel niemand minder dan onze eigen Yolanthe in de prijzen! Namens haar stichting Free a Girl was la Cabau te gast bij het programma Acceso Total van zender Telemundo, en dat maakte duidelijk diepe indruk. Het interviewsegment met de titel Trafico Infantil – Free a Girl Rescuing and Empowering Girls werd namelijk bekroond met de LA Area Emmy Award voor het beste informatieve segment.

Dankbaar én strijdbaar

Yolanthe reageerde ontroerd op de prijs, die door de uitvoerend producent van Acceso Total, Amaya Pinto Fernandez, in ontvangst werd genomen. "Toen ik vorig jaar werd benaderd door Telemundo in Amerika om samen met hen een aflevering te maken over mijn stichting Free a Girl was dat een enorme eer. Ik had niet verwacht dat het zo goed ontvangen zou worden en dat we daar zelfs een onderscheiding mee zouden winnen", stelt ze in een officieel bericht.

"Helaas kon ik er door werkverplichtingen niet bij zijn. Maar ik ben apetrots. Deze Emmy is in mijn ogen voor alle survivors en alle mensen dat zich dagelijks inzetten voor alle kinderen die het zo ontzettend hard nodig hebben", aldus Yo.

Ook via haar Instagram Stories liet de winnares van zich horen. "Zestien jaar geleden richtte ik Free a Girl op. Met alle pijn waarvan ik getuige was, heb ik ook talloze meisjes vrijheid en de hoop voor een nieuwe toekomst zien vinden."

Beeld: Instagram Stories @yolanthecabau

Ook laat ze weten hoe ontzettend trots ze is op het team achter haar organisatie, want zo'n succesverhaal run je natuurlijk niet in je eentje. "Ik ben meer dan trots dat dit zo goed werd ontvangen, en ons nu een EMMY heeft opgeleverd! Mijn hart is vol van trots voor ons geweldige team", schrijft Yolanthe.

Free a Girl

Yolanthe was van het begin af aan betrokken bij Stichting Free a Girl – ze was samen met Arjan Erkel, Roelof van Laar en Evelien Hölsken verantwoordelijk voor de oprichting, toen nog met de naam Stichting Stop Kindermisbruik. Al jaren zet de stichting zich in om meisje wereldwijd te bevrijden uit vreselijke situatie van seksuele uitbuiting en hen te ondersteunen en een toekomst op te bouwen. Yolanthe is nog altijd nauw betrokken bij het werk van de stichting. Deze prijs is de powervrouw én haar team dan ook ontzettend gegund!

Bron: Free a girl | Beeld: NL Beeld

Celebrity
  • Beeld: NL Beeld