Yolanthe over haar toekomst in Amerika: ‘Ik ga voor mijn eigen doelen’

'Nu doe ik wat ik voel'

Happiness begint bij jezelf. En na jaren van verdriet en pijn heeft Yolanthe Cabau (38) het gezelliger dan ooit met zichzelf. “Veel tegenslagen in het leven zijn ook een soort cadeautje. Momenten om jezelf te herpakken,” aldus Yolanthe. Inmiddels woont ze al een tijdje in Amerika, maar hoe ziet ze de toekomst voor zich?

Buitenlandse carrière

“Ik heb er altijd van gedroomd om in Amerikaanse films te mogen spelen”, vertelt Yolanthe over haar carrière in de nieuwe Beau Monde. “Een hoger podium als actrice dan Hollywood is er niet. Afgelopen maand stond ik opeens op de set waar Elvis Presley en Julia Roberts ooit hebben gestaan. Dat voelt heel onwerkelijk.”

Vette Amerikaanse serie

“Mega gaaf dat ik in zulke producties mag meedraaien. Tuurlijk droom ik altijd van meer en weer andere rollen en zou ik nog graag een keer in een vette Amerikaanse serie op Netflix willen spelen. Dit wil niet zeggen dat ik nooit meer in Nederland wil spelen. De film ‘Oei, ik groei!’ stond op nummer één in de Netflix top 10 en daar ben ik net zo trots op.”

Een droom die is uitgekomen

Yolanthe vertelt dan ook dat haar grote droom al is uitgekomen. “Wat de hele wereld daarvan vindt, maakt mij niks uit. Zolang je dingen alleen maar doet voor de buitenwereld word je geleefd en ervaar je het geluk ervan niet. Ik ben heel lang geleefd. Ik was zo gevoelig voor meningen van anderen dat ik daarnaar luisterde. En het zo graag goed wilde doen. Ik maakte daardoor weleens andere keuzes dan goed voor me was. Nu doe ik wat ik voel. Wat maakt mij blij? Ik ga nu voor mijn eigen doelen en streef mijn dromen na in dit leven.”

Dit artikel is onderdeel van een groot interview met Yolanthe uit de nieuwste Beau Monde. Hierin blikt ze onder meer terug op de heftige periode na haar scheiding, jeugdtrauma’s, en verklapt ze hoe ze het geluk bij zichzelf heeft gevonden. Nu in de winkels!

Tekst: Anne Tonen | Beeld: Martika de Sanders 

Laatste nieuws