Maakt het leven mooier

Waarom een saunabon het perfecte cadeau is

Ultieme ontspanning voor jezelf én voor een ander!

Young beautiful girl having face massage relaxing in spa salon.

Even helemaal tot rust komen met een ontspannende massage, heerlijk relaxen in een stoombad met geurige kruiden… wie houdt daar nu niet van? Of je nu op zoek bent naar een vertroetelmoment voor je lief, je familie, je beste vriendin of een andere dierbare: met een wellnessbon geef je altijd een onvergetelijke ervaring cadeau. En wie weet: besluit je zelf ook mee te genieten! Benieuwd waarom dit cadeau zo geliefd is? Lees verder en ontdek alle voordelen van een saunabon.

Sauna

Van de klassieke Finse variant tot een Turks stoombad – over de hele wereld is men fan van de sauna. Niet gek, want al eeuwenlang staan deze wellness-oorden bekend om hun positieve invloed op ons welzijn. Zo zou zo'n warmtebad kunnen helpen bij het verzachten van allerlei gewrichtspijntjes en huidproblemen, en over de ontspannende werking van de sauna hoeven we je vást niets uit te leggen.

Maar wat verstaan we nu precies onder een sauna? Je denkt misschien meteen aan een warme ruimte vol stoom, maar dat klopt dus eigenlijk niet. Met een sauna wordt altijd een 'droge' warme ruimte bedoeld, die vaak wordt verhit middels een set hete stenen. Zo wordt het hier goed warm – zo rond de 90°C –, maar blijft de luchtvochtigheid laag. In een stoombad of stoomcabine is er echter sprake van een ontzettend hoge luchtvochtigheid, maar ligt de temperatuur met zo'n 45°C een stuk lager.

Wellness in eigen land

Je kunt tegenwoordig op veel plekken in Nederland terecht voor zo'n weelderig relax-moment. Of je nu een klassieke sauna zoekt of een stoombad, er zijn opties te over! Bovendien bieden de meeste spa's, kuuroorden en wellness-locaties véél meer dan alleen een sauna of stoomcabine.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een uitgebreide massage voor je lichaam om die vastzittende spieren eens even helemaal los te krijgen? Ook voor je gelaat kun je anno nu op veel plekken massages boeken. Dit wordt veelal gecombineerd met luxe, verzorgende producten, waarmee je huidje diep gevoed en verzorgd wordt. Zo kom je helemaal zen én met een stralende snoet weer buiten.

Heb je meer trek in een unieke wellness-ervaring? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een heerlijk middagje 'floaten', waarbij je in een tank met zout water ultiem kunt ontspannen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geen keuzestress

Mocht je nu niet zo goed kunnen kiezen wat voor wellness- of sauna ervaring het beste bij je partner, je tante, je beste vriendin, je buurvrouw of je favoriete collega past? Geen probleem, er is een perfecte oplossing. Met de Nationale Sauna & Wellness Cadeaukaart geef je áltijd het perfecte cadeau!

Deze kaart kun je volledig aanpassen aan jouw wensen. Kies een waarde tussen de €5 en €150 en laat de ontvanger zelf kiezen uit meer dan 210 locaties door heel Nederland. Of je nu denkt aan een sauna, massage, bubbelbad, floatsessie, aromatherapie of een andere pure wellness-ervaring, met deze wellnessbon zit je altijd goed. Wie ga jij blij maken met een moment van ontspanning in een sauna naar keuze?

Headerbeeld: Adobe Stock

Beauty
  • Beeld: Adobe Stock