Maakt het leven mooier

Nieuwe docuserie 'Who Killed Diana?’ onthult nieuwe details rondom haar dood

Vlak voor de sterfdag van prinses Diana is er een nieuwe documentaire aangekondigd over haar fatale ongeluk. De driedelige serie zal door middel van uitgebreid onderzoek en nieuwe interviews met getuigen dieper ingaan op de omstandigheden rondom de dood van de Princess of Wales.

31 augustus 1997 is een dag die voor velen nog in het geheugen gegrift staat, en voor de Britse royal family al helemaal. Het is de dag waarop prinses Diana overleed na een auto-ongeluk in een tunnel in Parijs. Een aankomende documentaire hoopt nog meer licht te schijnen op deze tragedie, met nieuwe interviews en unieke bronnen.

Who Killed Diana?

De Amerikaanse nieuwssite Deadline kondigt aan dat er een driedelige serie over Diana in de maak is, in samenwerking met het bedrijf Empress Films, dat ook verantwoordelijk is voor Netflix docu's Depp vs. Heard en The Mystery of Marilyn Monroe. De docuserie krijgt de titel Who Killed Diana?.

In deze serie zullen een aantal unieke interviews gehouden met de belangrijke betrokkenen. Daarmee hopen de makers nieuw licht te schijnen op alle gebeurtenissen rondom het overlijden.

Empress Films maakte ook de docuserie Who Killed Jill Dando?, waarin de mysterieuze moord op de Engelse nieuwslezeres Jill Dando centraal staat. De serie over Diana is dan ook de volgende binnen deze reeks, waarin de dood van bekende figuren verder onderzocht wordt. “Deze nieuwe franchise zal niet alleen de dood van beroemde figuren opnieuw aankaarten, maar zal het verhaal ook actief vooruit helpen met nieuwe stemmen en frisse inzichten op boeiende en complexe details”, vertelt Jon Adler van EverWonder, het bedrijf waarmee Empress Films samen aan de productie werkt.

Het overlijden van Diana

De dood van Diana op 31 augustus 1997 schokte de wereld. Prinses Diana stierf op 31 augustus 1997 na een auto-ongeluk in Parijs. Haar chauffeur, Henri Paul, reed naar verluidt te snel door achtervolgingen van paparazzi en verloor de controle over de auto, waardoor het voertuig tegen een pilaar botste in het midden van de Pont de l’Alma-tunnel. Diana, haar partner Dodi Fayed, en de chauffeur overleden. De enige overlevende van het ongeluk was bodyguard Trevor Rees-Jones, die ernstig gewond raakte.

Er is nog niks bekend over de releasedatum van de nieuwe docuserie Who Killed Diana?. Ook is niet duidelijk of deze, net als de andere documentaires van Empress Films, op Netflix zal verschijnen of op een andere streamingdienst.

Bron: Deadline | Beeld: NL Beeld