Maakt het leven mooier

Aha! Zo houdt je huid die zomerse glow zo lang mogelijk vast

De zomervakantie is afgelopen, en dat betekent dat we van flaneren in de zon weer teruggaan naar onze dagelijkse bezigheden. Maar hoe houd je die zonnige uitstraling van je huid zo lang mogelijk vast? Wij delen enkele fijne tips om volop te genieten van je sunkissed glow!

Cropped shot of a young tanned slim blonde woman in a white knitted top touches her arm and scrubs the skin with sand on the background of the sea. Close-up. Hot sunny summer day

Van het strand terug naar kantoor of vanuit je achtertuin weer de collegebanken in – het is deze weken weer gedaan met de zomervakantie! Nu heb je wellicht op reis lekker veel tijd in de zon gespendeerd en daar een heerlijk sunkissed teint aan overgehouden. Maar hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van die zonnige uitstraling kunt genieten? Wij hebben het uitgezocht!

Zon op je huid

Natuurlijk hoeven we dit aan de gemiddelde glamourpoes niet meer uit te leggen, maar het állerbelangrijkste is om jezelf te voorzien van een goede SPF. Er zijn talloze zonnecrèmes die je huidje namelijk ook voorzien van een tanning boost. Zo ga je goed beschermd genieten van de zonnestralen, én zorg je vanaf het eerste moment dat je huid een heerlijk zonnig tintje heeft.

Nu de zon nog heerlijk schijnt, kun je hiermee je voordeel doen. Maar omdat de herfst toch echt in aantocht is, bestaan er ook nog een aantal manieren om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw zomerhuidje.

Tip 1: bodylotion

Om je kleurtje te behouden hoef je in principe één ding te doen en dat is je huid zoveel mogelijk hydrateren. Dat doe je bijvoorbeeld door iedere dag 1 à 2 liter water te drinken, maar ook door je huid te voeden met een bodylotion. Als je huid nogal droog aanvoelt, is een body butter zelfs aan te raden voor nog meer hydratatie. Body butters zijn namelijk wat dikker dan een lotion, en zorgen daarom voor een nog intensere hydratatie.

Tip 2: douche-olie

Omdat je huid voeden op dit moment zo belangrijk is, kun je beter je reguliere douchegel laten staan en vervangen door een olie. Olie zorgt namelijk voor de nodige hydratatie en stript je huid niet van de natuurlijke oliën. Op deze manier maak je je huid schoon en zorg je er tegelijk voor dat je huid er niet dof uitziet.

En om maar meteen een veel gehoorde mythe de wereld uit te helpen: je kunt dus príma kiezen voor een fijne scrub. Door je huid te exfoliëren zorg je ervoor dat je dode huidcellen en vuil van je huid verwijdert. Hierdoor kunnen verzorgende producten beter hun werk doen, en zorg je er juist voor dat jouw huid nog langer z'n zomerse gloed behoudt.

Tip 3: zelfbruiner

En ten slotte: je kunt ook de natuur een handje helpen met een fijne zelfbruiner. Zo kun je het hele jaar lang genieten van die net-terug-van-vakantie glow!

Bron: Cose Della Natura, Academie Beaute, Nasei | Beeld: Adobe Stock

Beauty
  • Foto van een vrouw bij het water in de zon. (Beeld: Adobe Stock)