Maakt het leven mooier

Voetjes van de vloer: Máxima pakt vrolijk een danslesje mee

Donderdagmiddag bezocht Máxima de opening van het sociaal-cultureel Centrum De Basis in Soesterberg. Daar kreeg ze niet alleen een rondleiding, maar mocht ze ook zelf een pasje wagen tijdens een dansworkshop. En dat ging haar maar al te goed af!

Máxima mag dan al jarenlang helemaal ingeburgerd zijn in Nederland, maar zo af en toe komen haar Argentijnse roots weer even naar boven. Zo ook deze week, toen Hare Majesteit bewees nog altijd even soepel in de heupjes te zijn tijdens een gezellig lesje dansen!

Bezoek aan Soesterberg

Donderdag bezocht Máxima de opening van het sociaal-cultureel Centrum De Basis in Soesterberg, een plek voor de inwoners van Soesterberg om samen te komen en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Ze kreeg een rondleiding, bezocht een muziek- en schilderles, speelde een potje jeu de boules én deed enthousiast mee met een dansworkshop. Vooral dat laatste levert natuurlijk ontzettend leuke beelden op!

Máxima laat zich van haar beste kant zien tijdens de dansles (Beeld: NL Beeld / Wesley de Wit)
Ook een potje jeu de boules kon niet ontbreken (Beeld: NL Beeld / Wesley de Wit)
Heel Soesterberg is uitgerukt om een glimp op te vangen van de koningin (Beeld: NL Beeld / Wesley de Wit)

Jurk van Natan

Onze koningin is al tijdenlang op de recycle-tour: de laatste maanden zien we zelden nog een nieuwe outfit als Hare Majesteit bij een werkbezoek verschijnt. En ook voor deze gelegenheid koos Máxima voor een bekende japon. Haar donkerblauwe jurk is van – hoe kan het ook anders – haar favoriete merk Natan, en deze combineerde ze met een crèmekleurig hoedje van Fabienne Delvigne. Vorig jaar heeft de koningin deze items ook al eens uit de kast getrokken. De jurk droeg ze tijdens een bezoek aan het Caribisch gebied in 2023 en de hoed werd al eens gedragen tijdens het streekbezoek aan de Gelderse Vallei.

Máxima draagt het hoedje in 2023 bij het bezoek aan de Gelderse Vallei (Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst)

Máxima en dansen

Zelfs in een designerjurk en hakken weet Hare Majesteit de dansvloer te trotseren. Maar dat is niet zo gek: koningin Máxima houdt van muziek én van dansen en kan het goed. Sterker nog, haar romance met Willem-Alexander ontstond ooit op de dansvloer, in maart 1999 op de Fería in Sevilla. Máxima was daar met goede vriendin Cynthia Kaufmann naartoe gegaan. Cynthia was een kennis van Willem-Alexander en fungeerde als matchmaker tussen de twee. De prins had al foto’s van Máxima gezien toen hij haar in haar eentje zag dansen op een feestje. Ze improviseerde danspassen, zong lekker vals mee en had het naar haar zin, zo meldt het boek De Argentijnse Jaren.

In eerste instantie kon onze toekomstige koningin niet geloven dat de blonde reus met zijn lijfwacht de troonopvolger van Nederland was. Ze was eerder nieuwsgierig dan onder de indruk toen hij haar ten dans vroeg. Zo schoven ze wat rond, hielden elkaar vast, hij improviseerde een tango, ze dansten op een nummer van Elvis… Máx constateerde dat Willem-Alexander danste ‘alsof hij van hout was’. Daar moest hij om lachen et voilà: een buitengewoon geslaagde royal match was een feit.

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld