Maakt het leven mooier

Miss Montreal komt na zeven jaar met nieuw album: 'De emotie, daar draait het om'

Miss Montreal is terug. Haar nieuwste album, 'Samen Eén', is een extra speciale, want het is voor het eerst dat de zangeres een volledig Nederlandstalig album uitbrengt! Ze vertelt erover in de Beau Monde.

Voor het eerst in zeven jaar komt Miss Montreal (artiestennaam van Sanne Hans) met nieuwe muziek: haar album Samen Eén is vanaf vandaag te beluisteren. Een extra bijzonder album, want het is haar eerste Nederlandstalige ooit. In Beau Monde vertelt ze over haar liedjes, en legt ze uit waarom ze besloot de switch van Engels naar Nederlands te maken.

Tijd voor nieuwe muziek

De afgelopen tijd is Sanne veel bezig geweest met schrijven en spelen, en dat heeft een heleboel prachtige liedjes opgeleverd. "Zonde om er niets mee te doen", vindt ze. "Een tijdlang was ik niet met schrijven bezig, maar nu moet er van alles uit. Het is tijd."

Niet meer happy

Toch is het best bijzonder dat ze weer de moed heeft gevonden om aan nieuwe muziek te beginnen. Lange tijd ervaarde Sanne namelijk een stuk minder plezier in haar werk, vertelt ze aan ANP. "Ik had echt een writer's block, omdat ik gewoon niet meer zo happy was."

Ze besloot met heel veel nieuwe mensen te gaan schrijven, én maakte een switch naar het Nederlands. "En dat hielp echt. Ik kan eindelijk vertellen wat ik wil in mijn eigen taal. Ik kan in het Nederlands veel directer praten en dat vind ik heel fijn. Het album is een soort samenvatting van die zoektocht van toen ik het even helemaal kwijt was tot aan nu. Ik ben weer helemaal happy."

Emotie overbrengen

Waar Sanne het liefste over schrijft? "Relaties, liefde, pijn", vertelt ze in Beau Monde. "Ik heb een fijne relatie en ben blij met mijn carrière, maar het is heus niet alleen maar leuk. Ik houd van eerlijke liedjes. Soms moet ik huilen als ik aan het spelen ben. Die emotie, daar draait het om."

En die emotie, die hoopt ze ook bij haar aankomende clubtour over te brengen naar het publiek. "Ik kan niet wachten tot iedereen mijn nieuwe songs kan horen. Ik heb er zin in. Iedereen mag weer ietsje meer van me weten. Dat voelt heel kwetsbaar ja. Was ik een tijd niet aan toe, maar nu weer wel", onthult Sanne.

Ze vervolgt: "
Ik houd van zingen in het Engels, maar emoties onder woorden brengen is makkelijker in je eigen taal. In het Engels is het nooit wat ik écht wil zeggen. In het Nederlands kan ik exact onder woorden brengen wat ik bedoel. Dat is heel fijn en puur.”

Het nieuwste album van Miss Montreal, Samen Eén, is vanaf nu te beluisteren!

Bron: Beau Monde, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld