Maakt het leven mooier

Bezig bijtje: koningin Letizia support Spaanse atleten op de Paralympische Spelen

De Paralympische Spelen van Parijs zijn op dit moment in volle gang, en de Spaanse sporters harken behoorlijk wat medailles binnen. Maar wat ons betreft verdient ook koningin Letizia een gouden plak voor haar inzet bij het evenement.

Op de Paralympische Spelen in Parijs zetten niet alleen de atleten hun beste beentje voor: ook koningin Letizia van Spanje zette zich de afgelopen dagen hard in om de paralympische sporters in het zonnetje te zetten. Op Instagram doet het Spaanse hof uitgebreid verslag van haar tijd in Parijs.

Medaillespiegel

De afgelopen dagen vloog Leti van hot naar her om zoveel mogelijk wedstrijden op de Paralympische Spelen bij te wonen. Roelstoelbasketbal, wielrennen, zwemmen, atletiek, taekwondo, (tafel)tennis... la Reina is overal bij aanwezig. En ze staat niet alleen aan de zijlijn: op de beelden is te zien hoe Letizia in gesprek gaat met de sporters, vrolijk met hen poseert en laat merken dat ze met hen meeleeft.

Gelukkig leveren al die wedstrijden ook nog eens de nodige medailles op. Op zondag voegde Spanje drie zilveren en een bronzen medaille toe aan hun totaal, en had Letizia de eer om de medaillespiegel bij te werken:

"De Spaanse Paralympische medaillespiegel blijft dag na dag succes oogsten", schrijft het Spaanse hof bij de vrolijke video. "Gefeliciteerd aan allen die bijdragen om de naam van Spanje naar het hoogste niveau te brengen in deze Spelen!! 🇪🇸👏🏻"

Nederlandse delegatie

Eén ding is duidelijk: voor haar inzet moeten we Leti absoluut alle credits geven. Dat doet ze toch echt een stukje beter dan onze eigen Oranje dames, die tot nu toe helaas niet hun gezichten bij de Paralympische Spelen lieten zien. Enkel prinses Margriet geeft namens de Nederlandse royals acte de présence bij het evenement.

Margriet is al langere tijd nauw betrokken bij de Spelen. In 1980 hield ze zich als bestuurder van het Rode Kruis bezig met de organisatie van de Paralympische Spelen in Arnhem, en op 21 juni 1980 opende ze de zesde editie van het evenement. Sindsdien is zij volgster en liefhebster van de paralympische sport. Ook is ze lid van het erebestuur van Internationaal Paralympisch Comité (IPC).

Afgelopen week opende Margriet het allereerste TeamNL Huis van de Paralympische Spelen, en bezocht ze het Paralympisch Dorp. Ook woonde ze verschillende sportwedstrijden bij. Momenteel heeft de prinses even de tijd om bij te komen van haar tijd op de Spelen, maar van woensdag 4 september tot zondag 8 september zal ze opnieuw aanwezig zijn. Of dat net zulke leuke kiekjes als die van Letizia gaat opleveren? Who knows!

Bron: Instagram @casareal.es en @koninklijkhuis, Koninklijk Huis | Beeld: NL Beeld / Abaca Press