Prinses Margriet bezoekt het Nederlands paralympisch team

Aangemoedigd worden door prinses Margriet: dat willen we allemaal wel, toch?

Prinses Margriet heeft op dinsdag 2 april diverse trainingen van het Nederlands paralympisch team in het Sportcentrum Papendal te Arnhem bijgewoond. De atleten trainen voor de Paralympische Spelen van Parijs, die aankomende zomer zullen plaatsvinden.

Terug in de tijd

In 1980 was prinses Margriet als bestuurder van het Rode Kruis betrokken bij de organisatie van de Paralympische Spelen in Arnhem. Op 21 juni 1980 opende ze de zesde editie van het evenement. Sindsdien is zij volgster en liefhebster van de paralympische sport. Ook is ze lid van het erebestuur van Internationaal Paralympisch Comité (IPC).

Bezoek aan het paralympisch team

Namens het Koninklijk Huis bezoekt de prinses regelmatig de Paralympische Spelen. Om op de hoogte te blijven en de sporters zelf te spreken, gaat zij dan ook geregeld op bezoek. De prinses nam gisteren een kijkje bij de trainingen van para-tafeltennis, para-atletiek en rolstoelbasketbal. Daarnaast sprak ze met Esther Vergeer, de chef de mission van TeamNL, over de voorbereidingen van de Paralympische Zomerspelen in Parijs.

Mooie beelden

Op Instagram deelt het Koninklijk Huis een kiekje van die dag. Op de foto is te zien dat prinses Margriet in gesprek is met twee sporters. Op de foto is duidelijk te zien dat de prinses vol interesse naar de sporters luistert. Wij bewonderen prinses Margriet voor haar zoveelste bezoek aan het paralympisch team!

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Invictus Games

Niet alleen in Nederland zijn de royals betrokken bij paralympische atleten, ook in het buitenland volgen ze ons voorbeeld. Zo organiseert prins Harry, van het Britse koningshuis, sinds 2014 de Invictus Games. Veteranen die fysiek of psychisch gewond zijn geraakt in het leger nemen deel aan deze spelen.

Harry en Meghan hebben in samenwerking met Netflix een documentaire gemaakt over de Invictus Games, namelijk Heart of Invictus. In deze documentaire vertelt Harry over zijn persoonlijke ervaringen in het leger en over het doel van de Invictus Games.

Bron: Instagram @koninklijkhuis, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws