Prins Harry vliegt binnenkort over naar het VK voor bezoekje aan Wills en Kate

'Maar als het gesprek doorgaat, zal het een korte en beredeneerde ontmoeting zijn', aldus een royalty-expert.

Naar verluidt reist prins Harry binnenkort af naar het Verenigd Koninkrijk om op bezoek te gaan bij prins William en prinses Kate. Toch verwacht Britse royalty-expert Tom Quinn hier niet te veel van. Zo vertelde hij aan The Mirror: “Het zal een korte en beredeneerde ontmoeting zijn.”

Bezoek

“Na de diagnose van Kate zal prins Harry zeker stappen ondernemen om zijn broer en schoonzus te zien”, aldus de royalty-expert. “Maar als het gesprek doorgaat, zal het een korte en beredeneerde ontmoeting zijn. Er zal geen tijd zijn om moeilijke onderwerpen aan te kaarten.”

Harry reisde voor het laatst af naar het Verenigd Koninkrijk in februari, toen het nieuws naar buiten kwam dat zijn vader, koning Charles, ook gediagnosticeerd werd met kanker. En hoewel hij binnen no-time voor de deur stond bij zijn vader, was deze ontmoeting verrassend kort.

Contact

Harry zou inmiddels wel contact hebben gehad met zijn broer over de hele situatie. De royalty-expert weet de buitenwereld dan ook te vertellen dat Harry zijn vrouw Meghan overal bij betrekt in de gesprekken met William. “Hij wil haar niet buitensluiten.”

Toch is het nog niet helemaal duidelijk of Harry en Meghan meteen op de hoogte waren van het nieuws over prinses Kate. Zo zeggen sommigen dat de twee helemaal niet op de hoogte waren, en dat ze het nieuws moesten horen via de televisie. Tom Quinn stelt echter dat de Sussexes het vlak voor de bekendmaking hebben gehoord. “Als ze Meghan en Harry in het ongewisse hadden gelaten tot Kates tv-uitzending, was er een reëel risico dat het echtpaar zou geklaagd hebben dat de koninklijke familie hen opnieuw slecht behandelde.”

Paasdagen in Norfolk

Nu het hoge woord eruit is, zijn Wills en Kate toe aan wat rust. En met het nieuws dat Harry binnenkort naar het VK afreist, zal dat alleen nog maar voor meer onrust zorgen – en dan met name in de pers. Logisch dat de twee nu dan ook samen met hun kroost vertoeven in Norfolk, waar ze naar verluidt ook de paasdagen door gaan brengen.

Bron: Beau Monde archief, HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws