Prins William is ‘ontzettend trots’ op prinses Kate

'Niet alleen deze week, maar sinds haar operatie in januari', aldus een koninklijke bron.

Na de grote schok van de kankerdiagnose van prinses Kate, is prins William naar verluidt ‘ontzettend trots’ op zijn vrouw. Zo bewondert hij haar voor haar ‘moed en kracht’ die ze heeft getoond na de heftige aankondiging afgelopen vrijdag.

Wills trots op Kate

Koninklijke bronnen meldden al eerder aan The Telegraph dat prins William enorm trots is op zijn vrouw. Maar niet alleen om haar moed. Ook is hij trots op de manier hoe Kate is omgegaan met het vreselijke nieuws sinds haar buikoperatie.

“William is ontzettend trots op zijn vrouw voor de moed en kracht die ze heeft getoond. Niet alleen deze week, maar sinds haar operatie in januari”, aldus een koninklijke bron. “Hij heeft er altijd alles aan gedaan om zijn familie te beschermen. Hij is er nu meer dan ooit gefocust op om ervoor te zorgen dat zijn vrouw de privacy heeft die ze nodig heeft om volledig te herstellen.”

Beleefde waarschuwing

Afgelopen zondag bedankten Kate en William iedereen voor hun steunbetuigingen. “Ze zijn zeer geraakt door de liefde en steun van het publiek”, aldus een paleiswoordvoerder. “Ze zijn ook blij met begrip voor hun verzoek op privacy op dit moment.” De grote nieuwszender BBC voorspelt echter dat dit voorlopig het laatste nieuws is dat de Britse royals zullen delen over de situatie rondom Kate.

“Deze boodschap is zowel een bedankje als een beleefde waarschuwing: het paar zegt dat het publieke gedeelte van de diagnose nu voorbij is en ze met rust gelaten willen worden.”

Paasviering in Windsor

Naar verluidt zal Kate tot na de paasvakantie niet in het openbaar verschijnen. Al voordat het nieuws naar buiten kwam, was het al bekend dat ze niet zal deelnemen aan de traditionele paasvieringen. Of koning Charles wél aanwezig zal zijn in Windsor, is nog onbekend.

De koning – die zelf ook behandeld wordt voor kanker – liet na de videoboodschap van Kate weten ‘in nauw contact te staan met zijn geliefde schoondochter’ en ’trots te zijn op Catherine dat ze zich zo heeft uitgesproken’. Ook Harry en Meghan hebben inmiddels gereageerd op het nieuws. Zij schreven in een verklaring dat ze hopen dat Kate de rust en privacy krijgt om te herstellen.

Bron: Express, NOS | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws