William en Kate door het stof om bewerkte foto

De Waleses reageren voor het eerst op de ophef.

We schreven vanmorgen al over de bewerkte foto van prinses Kate, die door verschillende persbureaus werd teruggetrokken. Het lijkt er nu tóch op dat Kensington Palace geleerd heeft van de heisa die hun stilte kan veroorzaken, want via sociale media delen zij een oprechte excuses.

Photoshop-blunders

Hoewel een goed deel van de speculaties voorheen op sociale media bleef circuleren, bleek met het Moederdag-kiekje van Kate toch dusdanig veel aan de hand te zijn dat ook grote persagentschappen de foto terugtrokken. En dat zorgde natuurlijk voor de nodige heisa. Want waarom zou Kensington Palace zo’n overduidelijk bewerkt kiekje van het Wales-gezin uitbrengen?

Naar verluidt was het voornaamste element dat voor problemen zorgde ‘een inconsistentie in de positie van prinses Charlottes linkerhand’. Andere scherpe kijkers hebben bovendien meer stukken van de foto gespot die niet lijken te kloppen. Zo deelt royalty-expert Chris Ship op X (voorheen Twitter) een kleine collage:

Excuses

Hoewel het Britse over het algemeen krampachtig vasthoudt aan hun motto never complain, never explain, lijkt het er nu tóch op dat zij tot inkeer zijn gekomen. Via de Instagram Stories op het officiële account van de Prince and Princess of Wales delen ze namelijk oprechte excuses voor deze flater.

Beeld: Instagram Stories @princeandprincessofwales

“Zoals vele amateurfotografen, experimenteer ik nu en dan met bewerkingen”, beginnen zij hun bericht. “Ik wilde mijn excuses aanbieden voor enige verwarring die de familiefoto die we gisteren deelden heeft veroorzaakt.”

“Ik hoop dat iedereen die het viert een heel vrolijke Moederdag heeft gehad”, besluiten ze hun bericht te eindigen met een positieve noot. De ondertekening is slechts de letter C, voor Catherine.

Kortom: niks aan de hand jongens, ik ben gewoon uitgeschoten in Photoshop – met de vriendelijke groeten van Kate.

Kritiek

Het is voor het eerst dat de Waleses zo rechtstreeks reageren op alle heisa rond de afwezigheid van prinses Kate. En laten we eerlijk wezen: dat was ook wel nodig. Na een ruime twee maanden uit de spotlights en een zo overduidelijk bewerkt kiekje, zag Kensington Palace de golf van kritiek steeds groter worden.

Nu valt te hopen dat deze verklaring dan ein-de-lijk maar toch de gemoederen tot bedaren brengt. Wij hebben er een hard hoofd in…

Bron: Beau Monde archief, Instagram @princeandprincessofwales | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws