Bizar: Kate-foto teruggetrokken vanwege ‘bewerkingen’

Kensington Palace weigert nog altijd te reageren.

Gisteren was er eindelijk goed nieuws vanuit Kensington Palace over prinses Kate. Na weken van speculaties deelde het hof ter gelegenheid van Moederdag een nieuwe foto van de prinses met haar kroost. Nu hebben verschillende media echter hun publicatie van de foto teruggetrokken, omdat deze duidelijk bewerkt zou zijn. Pardon?

Eerste kiekje

De laatste keer dat we prinses Kate in het openbaar hebben gezien, is inmiddels al een ruime twee maanden geleden. Na de jaarwisseling genoot de hoogheid van een welverdiende vakantie met de kroost, en vervolgens kwam daar het nieuws dat de Princess of Wales geopereerd moest worden aan haar buik. Over verdere details hield The Firm de lippen stijf op elkaar.

Met de oorverdovende stilte vanuit het hof werden de speculaties over Kates afwezigheid steeds wilder. Uiteindelijk werd de prinses door een paparazzo gekiekt, reageerde Williams woordvoerder met klare taal op alle geruchten, én deelde Kensington Palace dus voor het eerst in maanden een officiële foto van Kate met prins George, prinses Charlotte, en prins Louis.

Meer speculaties

De foto deed de gemoederen echter niet bedaren. Want waar was Kates trouwring? En wat was er aan de hand met die vage vlekken op de foto? Hoewel dit in eerste instantie simpelweg bij speculaties en stennismakerij op sociale media bleef, blijkt vooral die laatste vraag ook bij prestigieuze persagentschappen gesteld te zijn.

‘Kill notice’

Als gevolg hiervan hebben verschillende grote beeldbanken, waar internationale pers hun foto’s vandaan halen, de kiek in de ban gedaan. Zo hebben onder meer Associated Press (AP), Getty Images, Reuters, en de Agence France-Presse (AFP) een zogenaamde ‘Kill notice’ gedeeld met hun mediapartners.

Naar verluidt is het voornaamste element dat voor problemen zorgt ‘een inconsistentie in de positie van prinses Charlottes linkerhand’. En mocht je nu (net als de redactie) even goed ingezoomd hebben op het kiekje hierboven, dan zal het je ongetwijfeld opvallen dat er inderdaad een stukje mouw van de prinses in het luchtledige lijkt te verdwijnen. Oeps!

Andere scherpe kijkers hebben bovendien meer stukken van de foto gespot die niet lijken te kloppen. Zo deelt royalty-expert Chris Ship op X (voorheen Twitter) een kleine collage:

Never complain, never explain

Natuurlijk kan zo’n Photoshop-foutje gebeuren. Met vier mensen stralend op dezelfde foto staan is nogal een uitdaging, en het zou ons dan ook niets verbazen als dit een samengesteld kiekje is uit meerdere foto’s van het gezin, waardoor moeders én haar kroost er allen op hun best opstaan.

Een simpele verklaring van Kensington Palace zou deze heisa dan ook in één klap kunnen verhelpen, maar het lijkt erop dat de woordvoerders van de Waleses de afgelopen weken niks geleerd hebben van alle speculaties en geruchten. Zo schrijft de BBC dat Kensington Palace ‘weigert te reageren’ op vragen rond de foto.

Never complain, never explain, blijft het devies. Maar hoe lang dat nog vol te houden blijft?

Bron: BBC, Sky news, X / Chris Ship | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..