Prins William reageert voor het eerst op alle complottheorieën over Kate

Kort maar krachtig.

Nu de geruchtenmolens overuren draaien over het feit dat prinses Kate afgelopen woensdag voor het eerst werd gespot na haar buikoperatie, gaan er de nodige complottheorieën rond. Inmiddels heeft prins William dan ook gereageerd op alle speculaties rondom zijn vrouw, zo meldt People.

Operatie

Halverwege januari ging prinses Catherine onder het mes en pas rond Pasen hoeven we haar weer in het openbaar te verwachten, zoveel is duidelijk. Maar wat er precies met de Princess of Wales aan de hand is? Daar houdt The Firm de lippen stijf over op elkaar.

Desondanks (of juist dankzij) deze stilte vanuit Kensington Palace, wordt er door tabloid-media en royalty-watchers op sociale media volop gespeculeerd over de status van Kate. Eerder deze week zijn er voor het eerst sinds de hoogheid uit de spotlights is verdwenen foto’s van haar verschenen bij onder meer TMZ.

Complotten

Bij de beelden schrijft TMZ: “Goed om Kate hier te zien…nu weten we allemaal dat ze alive and well is!” Er gingen de afgelopen weken namelijk steeds wildere complottheorieën rond over Kates afwezigheid. Spaanse journaliste Concha Calleja zorgde voor een flinke lading olie op het vuur. Zij claimde in haar tv-programma namelijk dat Kates toestand ernstiger was dan bekend werd gemaakt. Calleja beweerde inside information te hebben waaruit bleek dat de toestand van Kate zorgwekkend was en ze vanwege complicaties na de operatie in een medisch geïnduceerde coma moest worden gehouden. Pardon?

Wills reactie

Ook William heeft de complottheorieën inmiddels gezien, en heeft er middels zijn woordvoerder reactie op gegeven. “De focus van de prins ligt op zijn werk en niet op sociale media.” Kort maar krachtig, toch? Hier kunnen we dus wel uit op halen dat de theorieën die de rondte gaan niet kloppen.

De hele heisa rondom Kate begon nadat er nooit bekend is gemaakt waarom de prinses moest worden geopereerd aan haar buik. Afijn, laten we hopen dat Kate zich snel weer de oude voelt. Enne, die geruchten? Daar kunnen we nu wel een einde aan maken!

Bron: Beau Monde Archief, HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws