Kensington Palace deelt eerste foto van prinses Kate na haar buikoperatie

'Bedankt voor jullie voortdurende steun de afgelopen twee maanden', deelt de prinses.

Waar wij Moederdag pas op 12 mei vieren dit jaar, zetten de Britten vandaag hun moeders in het zonnetje. Traditiegetrouw deelt Kensington Palace ter ere van deze dag ook een mooie foto van Kate Middleton met de kinderen. Iets wat dit keer extra bijzonder is, aangezien dit de eerste foto is die Kensington Palace van de prinses deelt sinds haar buikoperatie in januari.

Moederdag

In het Verenigd Koninkrijk wordt vandaag Mothering Sunday gevierd, oftewel: Moederdag. Ook prinses Kate viert deze speciale dag met haar kroost en ter gelegenheid wordt er een gloednieuw familieportret op X en Instagram gedeeld. Op de foto – die is genomen door prins William – is een lachende Kate te zien, samen met haar kinderen prins George, prins Louis en prinses Charlotte.

Prinses Kate wenst iedereen een fijne Moederdag, maar staat ook even stil bij alle lieve berichten die ze heeft gekregen. Zo bedankt ze iedereen voor de steun na haar operatie. “Bedankt voor jullie lieve wensen en voortdurende steun de afgelopen twee maanden”, deelt de prinses.

Buikoperatie

De prinses van Wales werd midden januari opgenomen in de London Clinic voor een geplande buikoperatie. Kensington Palace liet destijds in een verklaring weten dat de operatie succesvol was en dat Kate tien tot veertien dagen in het ziekenhuis zou blijven. Ook werd bekend gemaakt dat we prinses Catherine pas rond Pasen weer in het openbaar konden verwachten. Wat er precies met Kate aan de hand is? Daar houdt The Firm de lippen stijf over op elkaar.

Complottheorieën

Desondanks (of juist te wijten aan) deze stilte vanuit Kensington Palace, wordt er door tabloid-media en royalty-watchers op sociale media volop gespeculeerd over de status van Kate. Zo gingen er steeds wildere complottheorieën rond over Kates afwezigheid.

Ook prins William heeft de complottheorieën inmiddels gezien, en heeft er middels zijn woordvoerder reactie op gegeven. “De focus van de prins ligt op zijn werk en niet op sociale media.” Kort maar krachtig, toch? Hier kunnen we dus wel uit op halen dat de theorieën die de rondte gaan niet kloppen.

Bron: HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws