Er even tussenuit: Kate en Wills spenderen de paasdagen in Norfolk

Dit betekent dat de Walesjes niet aanwezig zullen zijn tijdens de traditionele paasdienst in St. George's Chapel.

Na alle ophef, media-aandacht en aankondigingen, vonden prinses Kate en prins William het wel even welletjes. Daarom zijn de twee samen met hun kroost vertrokken naar Anmer Hall in Norfolk, om daar hoogstwaarschijnlijk de Paasdagen door te brengen te Sandringham House samen met George, Charlotte en Louis.

Niet aanwezig tijdens traditionele paasdienst

Recent zijn Kate en Wills gespot in een helikopter dicht bij Adelaide Cottage om richting Norfolk te vliegen. Naar verluidt verblijven de Walesjes hier tot en met de paasdagen om lekker tot rust te komen.

Dat rust op dit moment goed is voor de gezondheid van de prinses, is wel zeker. De break komt dan ook niet heel lang nadat Kate in de media aankondigde dat er kanker bij haar is geconstateerd. Dit betekent automatisch dat de Walesjes niet aanwezig zullen zijn tijdens de traditionele paasdienst in St. George’s Chapel.

Volledig herstel

Hoewel veel mensen hoopten op een terugkeer van de prinses tijdens de paasdienst, is het meer dan logisch dat de prinses niet aanwezig zal zijn. Een woordvoerder van Kensington Palace kondigde vrijdag dan ook het volgende aan: “De prinses zal terugkeren naar haar officiële taken wanneer ze daarvoor toestemming heeft gekregen van haar medische team. Ze is in een goede stemming en is gefocust op een volledig herstel.” En ook wij wensen dat de prinses toe!

Beleefde waarschuwing

Afgelopen zondag bedankten Kate en William iedereen voor hun steunbetuigingen nadat ze het verschrikkelijke nieuws deelden met de buitenwereld. “Ze zijn zeer geraakt door de liefde en steun van het publiek”, aldus een paleiswoordvoerder. “Ze zijn ook blij met begrip voor hun verzoek op privacy op dit moment.” De grote nieuwszender BBC voorspelt echter dat dit voorlopig het laatste nieuws is dat de Britse royals zullen delen over de situatie rondom Kate.

“Deze boodschap is zowel een bedankje als een beleefde waarschuwing: het paar zegt dat het publieke gedeelte van de diagnose nu voorbij is en ze met rust gelaten willen worden.”

Bron: Vorsten, Daily Record, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws