Harry spreekt zich voor het eerst in het openbaar uit over diagnose Charles

Zou de diagnose van de Britse koning een verenigend element kunnen zijn voor de koninklijke familie?

Na het positieve nieuws dat koning Charles goed hersteld was van zijn prostaatoperatie, kreeg ZKH helaas ook minder goed nieuws: er werd namelijk kanker bij hem geconstateerd. Kort nadat dit bekend werd gemaakt, vloog zijn zoon Harry halsoverkop naar Londen om zijn vader te bezoeken. Inmiddels heeft hij voor het eerst in het openbaar gesproken over de kankerdiagnose van zijn vader tijdens een interview met Good Morning America. Het volledige interview zal op vrijdagavond te zien zijn.

Bliksembezoek

Hoewel Charles al zijn openbare taken heeft uitgesteld, werd hij vorige week buiten gespot toen hij prins Harry ontmoette. Zijn jongste zoon vloog over vanuit de VS na het nieuws van de kankerdiagnose van zijn vader. Met de flink bekoelde verhoudingen tussen de Sussexes en de rest van de Windsors, werd deze abrupte reis van Harry naar Londen door vele royalty watchers gezien als een mogelijke stap richting een verzoening. Zo schreef The Spectator dat Charles er persoonlijk voor gezorgd zou hebben dat hij z’n zoons, broers, en zus op de hoogte kon brengen voordat het nieuws wereldkundig werd gemaakt.

Openhartig gesprek

En nu doet ook de hertog van Sussex zelf een boekje open over de ziekte van zijn vader tegenover Will Reeves, die hem en vrouwlief Meghan volgt met een filmploeg tijdens hun bezoek aan Canada. In dit openhartige gesprek liet Harry onder andere weten dat hij blij is dat hij relatief snel bij zijn vader kan zijn, weet Hello! te melden. “Kijk, ik hou van mijn familie”, stelde de prins. “Het feit dat ik op een vliegtuig kon stappen en hem kon gaan zien en enige tijd met hem kon doorbrengen, daar ben ik dankbaar voor.” Zou de diagnose van de Britse koning een verenigend element kunnen zijn voor de koninklijke familie?

Herstelde relatie

Wat er precies allemaal door vader en zoon is besproken tijdens Harry’s bliksembezoek aan Londen, hield de prins voor zichzelf. Maar toen Reeves doorvroeg over het feit of de gezondheid van koning Charles de twee weer dichterbij elkaar zou kunnen brengen, reageerde Harry hier niet afwijzend op. De prins ziet het positieve – hoe verdrietig de situatie ook is – er wel van in.

“In al deze families zie ik op dagelijkse basis de kracht van het samenkomen van de familie-eenheid. Ik denk dat elke ziekte, elke aandoening families bij elkaar brengt.” Hiermee doelt Harry op de deelnemers van de Invictus Games, militairen die door of tijdens hun dienst invalide raakten, die zo goed gesteund worden door hun families.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws