Maakt het leven mooier

De Weekendtips van Beau Monde

Van must-haves tot must-sees en van exquise hapjes tot haute culture: het weekend heeft weer volop leuks in petto!

Weekendtips van Beau Monde, week 36 2024.

Heb je nog geen plannen voor het weekend? Dan zit je hier goed! Elke week zet Beau Monde namelijk de leukste uitstapjes, shoptips en culinaire hotspots voor je op een rij. Van koffiedate tot theater – dit wil je niet missen!

Bezoek de vernieuwde Soldaat van Oranje

Dit weekend belooft het een waar spektakel te worden in de TheaterHangaar in Katwijk. Op zondag 8 september gaat Soldaat van Oranje namelijk in nieuwe vorm in première!

Na een periode van ruim 13,5 jaar sloegen de originele makers de handen ineen om de voorstelling te moderniseren, om zo het historische verhaal nog beter te kunnen vertellen. De vernieuwde versie bevat nieuwe nummers, een verdiept script, nieuwe namen in de cast en technische modernisering in het decor en geluid.

De cast van de vernieuwde Soldaat van Oranje. (Beeld: Samuel van Leeuwen)

De rol van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema wordt gespeeld door Joep Paddenburg. Deze week straalt hij al in de try-outs, en komende zondag staat de grootse première op de agenda. Vanaf woensdag 11 september zal de vernieuwde musical zes keer per week te zien zijn, met een dagelijks voorstelling op woensdag tot en met zondag, en een dubbele voorstelling op zaterdagen.

Heb jij nog geen tickets? Hier verzeker je je van een plekje bij één van de shows!

Geniet van een intiem tuinconcert bij Pulitzer Amsterdam

Pulitzer Amsterdam is op zondag 8 september het decor voor een magische, muzikale avond, met een intiem tuinconcert door de gerenommeerde pianobroers, Lucas en Arthur Jussen. In de binnentuin van Pulitzer Amsterdam, omgeven door de 25 historische grachtenpanden van het hotel, zullen zij verwonderen met hun meesterlijke pianospel in de buitenlucht.

Wat dat heerlijke tuinconcert precies inhoudt? Lucas en Arthur Jussen zullen onder meer klassieke werken van Mozart, barok van Bach en hedendaagse muziekstukken van goede vriend Igor Roma ten gehore brengen. Tussen de stukken door wordt er een exclusief 3-gangendiner bij kaarslicht geserveerd in de binnentuin van Pulitzer Amsterdam. Het menu is speciaal samengesteld voor het unieke concert met gerechten als Tartelette met Kaviaar, Asperge met Vijg en Pecorino, en Heilbot met Truffel.

Hier koop je je ticket voor deze unieke nazomer-ervaring!

Proef kunst en cultuur tijdens de EuropArtFair

Dit weekend barst de Amsterdamse Gashouder weer van de kunst en cultuur! Daar vindt namelijk van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september de EuropArtFair plaats.

Deze unieke beurs brengt kunstenaars uit heel Europa direct in contact met een breed publiek, zonder tussenkomst van galeriehouders of andere tussenpersonen. En dat betekent dat je hier éxtra voordelig de mooiste kunstwerken op de kop kunt tikken.

De EuropArtFair 2023. (Beeld: Almicheal Fraay)

Het is de vijfde keer dat de beurs terugkeert naar de Gashouder. Met een aanbod van circa 100 kunstenaars is er een breed scala aan kunstvormen vertegenwoordigd. Van objecten in brons, steen, keramiek en glas, schilderijen, tekeningen, grafiek, tot textiel en fotografie. Kortom: kan jouw interieur een opfrisser gebruiken, of wil je je laten inspireren door zowel onbekende talenten als grote namen uit de Europese kunstwereld? Dan wil je dit niet missen!

Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

Shop sieraden van eigen bodem

Glamoureus voor de dag komen? Dan kunnen een set elegante juwelen niet ontbreken. Het Nederlandse label SEC creëert vanuit deze gedachtegang moderne, edgy en duurzame items die individualiteit vieren en persoonlijke expressie omarmen. Van minimalistische chique touches tot luxe layeren – de tijdloze gouden en zilveren juweeltjes maken elke outfit prachtig af.

SEC is opgericht in Amsterdam door eigenaresse Seçil Durak. Elk stuk wordt bovendien ontworpen in onze hoofdstad, en met zorg met de hand gemaakt door ambachtslieden in fair trade ateliers in Turkije. De sieraden zijn gemaakt van gerecycled goud, verguld goud en zilver. Zo gaan stijl en duurzaamheid hand in hand!

Benieuwd geworden? Deze week opende tijdens Amsterdam Fashion Week de SF/Collectie pop-up, waar je kennis kunt maken met SEC. Gedurende september en oktober kun je hier de sieraden van SEC van dichtbij komen bekijken.

De SF/Collective pop-up vind je aan de Haarlemmerstraat 72 te Amsterdam. Op vrijdag 13 september vindt de officiële opening plaats met enkele fijne bites. Don't miss it!

Proef het najaar bij Starbucks

Hoewel wij nog genieten van de nazomer, is het najaar weer aangebroken bij Starbucks! Vanaf vandaag kun je er namelijk weer genieten van een heerlijke Pumpkin Spice Latte.

Alsof dat nog niet smakelijk genoeg was: ook de Pumpkin Spice Donut en twee Pumpkin Cream-drankjes – de Pumpkin Cream x Iced Chai Tea Latte en de Pumpkin Cream x Iced Shaken Espresso Brown Sugar – zijn vanaf vandaag weer beschikbaar. Iets voor alle Pumpkin Spice liefhebbers dus!

Kijktips

Blijf je liever binnen dit weekend? Dan kun je genieten van volop fijne films en series op de streaming-diensten.

Zo is vanaf vandaag bij Netflix het eerste seizoen van The Perfect Couple te zien, waarin een picture perfect liefdesverhaal omslaat naar een moordmysterie. Mater familias, Greer Garrison Winbury, wordt bovendien gespeeld door Nicole Kidman. Zet de popcorn maar klaar!

Benieuwd naar het leven van onze ex-premier? Dan zit je goed bij Videoland. Daar is gisteren de unieke serie Rutte verschenen, over de laatste maanden van Mark Rutte als minister-president.

Als je liever wilt ontspannen met kasten van huizen, designer-outfits en ein-de-loos drama, dan heb je geluk! Op Netflix verschijnt morgen alweer het achtste (!) seizoen van Selling Sunset.

Kortom: je hoeft je niet te vervelen de komende dagen. Fijn weekend!

Lifestyle
  • Adobe Stock