Maakt het leven mooier

Natasja Froger was 'te laat' voor overlijden vader

Natasja Froger was te laat voor het overlijden van haar vader. In het EO-programma De Kist doet de presentatrice een boekje open over de emotionele tijd in haar leven. "Ik had al een ticket geboekt om op vrijdag naar hem toe te gaan, want ik moest werken tot donderdag. Ik vroeg nog: 'Moet ik mijn ticket omboeken?’"

Natasja en Rene Froger

In het EO-programma De Kist staan leven en dood centraal, en ontstaan in gesprek met presentator Kefah Allush vaak prachtige, emotionele momenten. De uitzending van gisteravond, met Natasja Froger als gast, was hierop geen uitzondering. Zo blikt ze terug op het overlijden van haar vader, waarvoor ze 'te laat' was.

Overlijden

Natasja’s vader was getrouwd met de Italiaanse Laura en woonde samen met haar in Italië. Toen Natasja op een maandagochtend met Laura belde, ging het al slechter met hem. Maar omboeken was niet nodig. “'Nee joh, zo’n vaart zal het niet lopen', zei ze", vertelt Natasja in De Kist.

Helaas overleed hij sneller dan gedacht. “Had ik maar naar mijn gevoel geluisterd”, zegt ze. Toen Natasja de donderdagavond voor vertrek op bed lag, maakte haar man, René Froger, haar om 23.00 uur wakker. “René zei: ‘sorry dat ik je wakker maak, lieverd. Je vader is net overleden.’ En toen dacht ik alleen maar heel hard: shit, ik had naar mijn eigen gevoel moeten luisteren. Ik had wel mijn werk af moeten zeggen en daar naartoe moeten vliegen. Dan had ik hem nog even bij leven vast kunnen pakken.”

Brief

De presentatrice vindt dat ze loyaal had moeten zijn aan haar vader. "Ik had in het vliegtuig moeten stappen en moeten gaan. Want dat kan ik niet meer overdoen. Daardoor heb ik net niet meer kunnen zeggen wat ik hem allemaal nog wilde zeggen. Toen heb ik een brief geschreven en die in zijn binnenzak gedaan", zegt Natasja.

In haar brief schreef ze dat ze wist dat hij trots op haar was. "Mijn vader heeft nooit tegen me gezegd dat hij van me hield, terwijl hij dat wel deed", vertelt Natasja. "Dat kon je aan alles merken, maar dat was hij gewoon niet.”

Familiemens

Ondanks dat Natasja’s vader haar hele leven ‘in en uit’ is geweest, was hun band goed. "Omdat hij altijd zeevarend is geweest", legt ze uit. "Hij is vanaf zijn veertiende naar zee gegaan. Hij kon ook niet ergens aarden. We hebben altijd een hele goede band gehad, maar het was ook prima dat we niet op elkaars lip zaten.”

In gesprek met Beau Monde vertelde Natasja al eerder hoe belangrijk familie voor haar is: “Moederkloek? Een oerkloek! Mijn familie is mijn alles. Het liefst zou ik een groot terrein kopen waarop ik vijf huizen bouw, zodat ze allemaal om me heen wonen.”

De Kist zie je elke zondag op NPO 2.

Celebrity
  • De Kist
  • NL Beeld