Maakt het leven mooier

Heftig: dochter Wendy van Dijk vocht voor haar leven

Het gaat weer steeds beter met Lizzy, de dochter van Wendy van Dijk en Erland Galjaard. De 14-jarige bleek een zeldzame bloedziekte te hebben en moest vechten voor haar leven in het ziekenhuis. Inmiddels kan ze haar leven langzaam weer oppakken.

Heftig: dochter Wendy van Dijk vocht voor haar leven

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: te horen krijgen dat je kind een levensbedreigende, zeldzame ziekte heeft. Het overkwam Wendy van Dijk. Haar dochter Lizzy werd plotseling opgenomen in het ziekenhuis met een bloedziekte. In gesprek met Shownieuws vertelt Wendy over deze angstige, zware periode, én onthult ze dat het gelukkig inmiddels weer beter gaat.

Angstige tijd

In januari legde Wendy van Dijk haar werk tijdelijk stil wegens de gezondheid van Lizzy. Haar dochter maakte door een ziekte geen bloedcellen of bloedplaatjes meer aan, en dat zorgde voor veel onzekerheid. "In eerste instantie ben je enorm bang, omdat je niet precies weet wat er aan de hand is en dan spookt er van alles door je hoofd", zegt Wendy. "En toen kregen we meer duidelijkheid en ook dat was niet makkelijk, maar zo langzamerhand begin je meer zekerheid en hoop te krijgen."

Maar die hoop, die konden Wendy en Erland niet los laten. Ze besloten zich sterk te houden voor hun dochter. "De omgeving was veel meer van slag en verdrietig. Wij hadden eigenlijk helemaal geen tijd voor tranen", legt de presentatrice uit. "We moeten dit aangaan en sterk zijn voor Lizzy, huilen komt veel later."

Goed herstel

Gelukkig ging het de afgelopen tijd het al een stuk beter met Lizzy. Inmiddels is ze zelfs volop bezig om haar oude leventje weer op te pakken. Wendy: "Het gaat heel goed. We zijn echt nog met onze oren aan het klapperen. En kijken elkaar aan: what the fuck happened allemaal? En ze is nu naar school en het is de derde dag. En ze gaat fluitend. Dat gaat allemaal heel goed."

Dat de situatie nu verbeterd is, betekent ook dat Wendy zelf haar werk weer langzaam gaat oppakken. De voorbereidingen voor een nieuw project zijn zelfs al in volle gang! "Begin oktober staan mijn eerste draaidagen gepland. En dat is dan ook wel echt het juiste moment. Het is ook wel weer even onwennig hoor. Je bent toch wel echt driekwart jaar even van de radar geweest. Dus dit is een goed begin."

Celebrity
  • Shownieuws
  • NL Beeld