Maakt het leven mooier

Prinses Sofia showt baby bump in betoverende, fluwelen jurk

De Zweedse prinses Sofia wordt voor de vierde keer moeder. Ze straalde dinsdag toen ze haar babybuikje voor het eerst liet zien in een prachtige japon toen ze een operavoorstelling bijwoonde ter gelegenheid van de opening van de Nationale Vergadering.

Princess sofia

De Britten hebben hun State Opening of Parliament, wij hebben Prinsjesdag – een jaarlijks moment waarop de royals zich op hun dienstbaarst tonen en de democratie vieren met een ceremonie waarbij hun volksvertegenwoordigers centraal staan. Ook de Zweden hebben zo'n terugkerend moment: de zogenaamde Riksmötets öppnande. En daar traden de Zwoyals gisteren massaal aan.

Zwangere prinses

Na alle officiële taken die er gisteren op de agenda stonden bij de Riksdagshuset, het gebouw waar het Zweedse parlement gezeteld is, stond er in de avond nog een feestje op de planning. Met een muzikaal optreden in de Stockholmse concerthal werd de dag namelijk feestelijk afgesloten.

Hiervoor kleedden de Zweedse royals zich snel om, en daarbij wist de zwangere prinses Sofia zonder twijfel de show te stelen in een opvallende rode japon!

Prins Carl Philip, prinses Sofia, Christopher O'Neill en prinses Madeleine bij de Stockholmse concerthal. (Beeld: NL Beeld / Dana Press)

Het prachtige exemplaar is van modehuis ANDIATA, dat ze combineerde met een glinsterende Gucci-clutch in dezelfde dieprode tint. Ondanks haar zwangerschap, liet Sofia zich er niet van weerhouden om in een paar nude killer heels te stappen.

Om haar look compleet te maken, voegde de prinses een paar gouden statement-oorbellen van Caroline Svedbom Jewellery toe, die haar koninklijk chique ensemble naar een hoger niveau tillen. De chique golvende lokken van de prinses maakten het geheel keurig af.

Zwangerschap

Sofia en haar man, prins Carl Philip, maakten vorige week het heugelijke nieuws bekend dat ze hun vierde kind verwachten. Zoals dat gaat anno nu, werd het nieuws wereldkundig gemaakt via een post op het officiële Instagram-account van de Zweedse koninklijke familie. "Het gaat goed met prinses Sofia en de baby wordt in februari 2025 verwacht. In het najaar worden er geen wijzigingen verwacht in het officiële programma van prinses Sofia.” Sofia is uitgerekend in februari 2025.

Het knappe echtpaar trouwde in juni 2015 met elkaar. Sofia en Carl zijn al trotse ouders van drie zoons: Prins Alexander, Gabriël en Julian.

Zijne Koninklijke Hoogheid

Ondanks hun koninklijke titels besloot de Zweedse monarch dat de kinderen van het echtpaar, evenals de drie kinderen van prinses Madeleine en Chris O’Neill, niet langer Zijne Koninklijke Hoogheid zouden worden genoemd, omdat van hen niet wordt verwacht dat ze in de toekomst koninklijke taken zullen vervullen.

Kom maar door met die pregnancy glamour van de beeldschone prinses! Wij kunnen niet wachten.

Royalty
  • Hello! Magazine
  • NL Beeld